неділя, 26 травня 2013 11:23

"Мрія здійснилася" - як Тимощук святкував перемогу у Лізі чемпіонів
12

Фото: ФОТО: Reuters

У суботу ввечері мюнхенська "Баварія" обіграла у фіналі Ліги чемпіонів дортмундську "Боруссію" - 2:1. Українець Анатолій Тимощук просидів весь матч на лаві, однак першим з футболістів пішов за нагородою.

"Мрія збулася!" - написав футболіст у твіттері, розмістивши фото з Кубком чемпіонів.

Раніше з українських футболістів подібним міг похвалитися тільки Андрій Шевченко. Справедливості заради скажемо, що Шева забив вирішальний пенальті "Ювентусу" у фіналі 2002/03, а Тімо на полі "Вемблі" виходив тільки на розминку і для святкування тріумфу команди. Але, безсумнівно, був готовий допомогти партнерам, увійшовши в гру з лави запасних. Втім, Юпп Хайнкес, таки зробивши дві заміни під завісу матчу, випустив інших гравців.

У цьому сезоні Ліги чемпіонів Тимощук зіграв 138 хвилин у чотирьох матчах. Але тільки в одній грі (проти БАТЕ, 4:1) вийшов у стартовому складі і відіграв весь матч. Ще у трьох зустрічах ("Лілль" - 6:1, "Арсенал" - 0:2, "Барселона" - 3:0) Анатолій виходив на заміни.

Тепер у колекції Тимощука є майже всі головні клубні трофеї: він переможець Ліги чемпіонів, Кубка УЄФА, чемпіонату Німеччини, володар Суперкубка УЄФА. А ще - чемпіон Росії та України.

Зазначимо, що у Шевченка і Тимощука на рахунку по три фінали Ліги чемпіонів. Андрій, крім голу Буффону, у 2005-му не забив з пенальті Дудеку ("Ліверпуль"), а в 2008-му в Лужниках провів у запасі матч проти "МЮ", будучи вже гравцем "Челсі". Тимощук в 2010-му у фіналі з "Інтером" просидів у запасі, зате у 2012-му у фіналі з "Челсі" українець успішно протистояв самому Дідьє Дрогба. Але в 2013-му Анатолія знову залишили в запасі.

Зараз ви читаєте новину «"Мрія здійснилася" - як Тимощук святкував перемогу у Лізі чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути