Ексклюзиви
пʼятниця, 06 липня 2018 11:09

Борис Беккер уперше виграв Вімблдон

Борис Беккер уперше виграв Вімблдон
До початку турніру Беккера ніхо не знав

6 липня 1985 року у фіналі Вімблдонського тенісного турніру зійшлися американець Кевін Каррен і нікому невідомий 17-літній Борис Беккер із ФРН. Єдиним досягненням юного німця був турнір "Куінс Клаб", який проходив напередодні відкритого чемпіонату Великої Британії. Як не дивно, перемогу у 4 сетах здобув Борис.

Це було початком зіркової кар'єри великого німця. Після перемоги Борис майже рік не вигравав великих турнірів і його тріумф почали називати випадковістю. Однак скептики змушені були замовкнути наступного 1986 року. Тоді на Вімблдоні юний геній переграв у фіналі не кого-небудь, а безумовного лідера світового тенісу чеха Івана Лендла у трьох сетах.

Того ж року Борис стає другою ракеткою світу. 1987-го окрасою сезону став матч Кубка Девіса між збірними США та ФРН. Великим протистоянням назвали фахівці зустріч лідерів команд – Джона Макінроя і Бориса Беккера. Гра тривала рекордних 6 годин 20 хвилин. Перемогу здобув Борис (4-6, 15-13, 8-10, 6-2, 6-2). Під кінець гри сили просто залишили американця.

Найщасливішим для Беккера став 1989 рік. Він виграв два турніри Великого шолому – відкритий чемпіонат Австралії й улюблений Вімблдон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Португалія програла фінал домашнього Євро

Невдовзі Борис став першим номером світового тенісу. Однак численні світські скандали, в які потрапляв німець, а також поява нових талантів – Джима Кур'є, Піта Сампраса, Майкла Чанга призвела до того, що наймолодший переможець Вімблдона покотився вниз із тенісного Олімпу й змушений був завершити кар'єру 1999 року.

Зараз ви читаєте новину «Борис Беккер уперше виграв Вімблдон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути