Ексклюзиви
вівторок, 15 березня 2022 19:15

"Бомбили 15 годин поспіль". Ващук розповів, як вижив у Гостомелі

"Бомбили 15 годин поспіль". Ващук розповів, як вижив у Гостомелі
Владислав Ващук провів 63 матчі за збірну України. Фото: УАФ

Колишній захисник та "Динамо" Київ та збірної України Владислав Ващук зміг вижити в окупованому росіянами Гостомелі.

Ващук разом із родиною опинився в епіцентрі військових дій.

"Ще у перший день забрав дітей, але не встиг виїхати – гелікоптери налетіли. Недалеко від мене аеродром "Антонов". Думав, перечекаю та поїду. Їжі було на три доби, а чекати довелося 15 днів. Поки три дні була електрика, було більш-менш. За три дні до виїзду зник газ, довелося готувати на вогнищі. Діти були зі мною. Іноді ходили до мами їсти.

Місця було не дуже багато, але для нас трьох достатньо. У будинку навпроти було 23 особи. Не у всіх будинках були підвали, а деякі будинки розбили. Люди стукали, щоб їх прийняли в інше місце. У мене у дворі паркували автомобілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В сім'ї не без виродка": Ексгравець збірної України знищив Тимощука

Переживали, що не вдалося виїхати, коли замінували міст дорогою з Гостомеля на Бучу. Наступного дня вирішили пробиватися. Нічого не було організовано, інформацією про гуманітарний коридор ми не володіли, тому вирішили тупо стати в колону та їхати. Психанули, можна сказати. За п'ять хвилин утворилася купа машин – і в дорогу.

Їхали через центр Гостомеля, там все розбито, стовпи електропередач валяються... російські блокпости проїхали без проблем. Виїхали на житомирську трасу, потім на Білогородку, а там уже нас зустрів мій брат. Разом із ним приїхали додому.

Обстрілювали з повітря переважно. Коли маленькі постріли, місцеві діти особливо не ховалися. Коли "Гради", авіація – інша річ. Дуже голосно. Був момент, коли бомбили 15 годин поспіль. Я вже чекав, коли в них боєприпаси закінчаться. Як пінг-понг виходить: наші – вони, наші – вони. Було видно, як снаряди літають то в один, то в інший бік. Літаки низько летіли, як куля", - розповів Ващук у коментарі FanDay.

Ващук був провідним гравцем "Динамо" у сезонах 1997/2002. Також виступав за "Спартак", "Чорноморець", "Волинь". У складі збірної України брав участь у Кубку світу-2006.

Зараз ви читаєте новину «"Бомбили 15 годин поспіль". Ващук розповів, як вижив у Гостомелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути