четвер, 22 квітня 2021 11:10

Боксер влаштував скандал перед боєм Кличка

 

22 квітня 2014 року в німецькому Обергаузені український чемпіон світу Володимир Кличко та австралієць Алекс Леапаї провели спільну пресконференцію перед боєм один з одним. Він був запланований на 26 квітня. Для Кличка це був 16-й захист титулу IBF, 12-й - титулу WBO й шостий - титулу WBA у надважкій вазі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Американці не в захопленні від Кличків"

Під час пресконференції більшу увагу представників ЗМІ привернув колишній чемпіон світу, американець Шеннон Бріггс. Попередній свій бій він провів у жовтні 2010-го - програв за одностайним суддівським рішенням Віталієві Кличку в бою за титул WBC. Тепер він нав'язливо вимагав від Володимира Кличка дати йому ще один чемпіонський шанс.

Бріггс зняв свою чорну футболку ійжбурнув із декількох метрів у Кличка

Американець увірвався на пресконференцію Кличка і Леапаї, почав голосно кричати й висловлювати незадоволення, що українець вибрав для бою Леапаї (на той час перший номер рейтингу WBO. - gazeta.ua), а не його. Розлючений Бріггс зняв свою чорну футболку й жбурнув із декількох метрів у Кличка - той устиг відвернутися. Українець намагався заспокоїти американця, але той не вгамовувався, вигукуючи: "Я - справжній чемпіон!" Зрештою за 10 хв він покинув залу й пресконференція продовжилася.

Шеннон Бріггс 2014 року неодноразово переслідував Володимира Кличка. У березні він увірвався на його тренування, спробував улаштувати бійку, кинув у нього черевик, який потрапив Володимирові в груди. Пізніше він розповів, що інцидент на тренуванні - тільки початок і він не зупиниться, поки не матиме бою з Кличком. У серпні Бріггс улаштував сутичку в ресторані в США, де Кличко-молодший обідав. А в жовтні американець перекинув Кличка у воду, коли той веслував. "Ти перетнув межу", - відповів Володимир. Але бою між ними так і не відбулося.

Власне бій Кличко - Леапаї вийшов прогнозовано одностороннім. Вже у першому раунді австралієць побував у нокдауні, а в п'ятому - у нокдауні й у технічному нокауті. Більше на чемпіонський бій у своїй кар'єрі він не виходив.

Зараз ви читаєте новину «Боксер влаштував скандал перед боєм Кличка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути