четвер, 21 січня 2010 13:27

БК "Донецьк" зник з баскетбольної карти України

БК "Донецьк" зник з баскетбольної карти України

Опублікована нова офіційна заява гендиректора БК "Донецьк" Валерія Плеханова.

"Сьогоднішній день увійде до історії нашого клубу як останній дня існування команди. У нашому сильному в промисловому і фінансовому сенсі обласному центрі так і не знайшлося людини, яка виявилася б готовою підставити нам плече допомоги в складний час.

Хочу нагадати історію нашої команди, яка за три попередні сезони в обов"язковому порядку виявлялася в призерах всіх внутрішніх змагань. У рік створення нами без єдиної поразки виграний турнір у першій лізі, з першого разу ми стали володарями малих золотих нагород у вищій лізі, а в минулому сезоні перша команда і дубль стали срібними призерами Суперліги.

Із здоровими амбіціями "Донецьк" вступив у новий сезон, в якому планував поборотися за перемоги і визнання відразу в чотирьох турнірах. Проте свої корективи до життєдіяльності колективу внесло життя. Через невдачі на міжнародній арені і хворобу нашого президента Сергія Дядечка в січні повністю припинилося фінансування проекту.

На сьогоднішній день ситуація не зрушилася з мертвої точки, а тому я не можу утримати у складі таких майстрів, як Івшин, брати Кривичі, Оснач, а також баскетболістів, які побажали допомогти команді в критичний період. Продовжувати виступ дублюючим складом, а значить програти матчі регулярного сезону, що залишилися, не вважаю за доцільне. Це тільки нашкодить іміджу "Донецька" і понизить рейтинг Суперліги.

У зв"язку з обставинами, що склалися, я оголошую про припинення існування баскетбольного клубу "Донецьк", гравці і тренери отримали статус вільних агентів. Я вдячний хлопцям, колегам і всім причетним до команди фахівцям, які до кінця залишалися з нами, сподіваючись на краще. Вдячний і вірним уболівальникам, що до останнього підтримували команду.

Приношу особисто вибачення керівникові Асоціації баскетбольних клубів України Альгімантасу Павілонісу і всім президентам за зняття донецької команди із змагань. Активна робота з пошуку нових спонсорів велася з минулого літа, а за останній тиждень був прикладений максимум зусиль в цьому напрямі, але очікуваних результатів все це не принесло.

На сьогоднішній день "Донецьк" розформований, але при першій нагоді ми постараємося відновити життєдіяльність даного проекту. Баскетбол в Донецьку завжди любили, і я сподіваюся на появу закоханих в цю гру меценатів в найближчому майбутньому".

БК "Донецьк"

Зараз ви читаєте новину «БК "Донецьк" зник з баскетбольної карти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути