Ексклюзиви
середа, 13 січня 2010 17:43

БК "Донецьк" припинив своє існування

БК "Донецьк" припинив своє існування

Президент БК "Донецьк" Сергій Дядечко залишає свою посаду і припиняє фінансування клубу. Гравцям надано статус "вільних агентів".

Про це повідомив голова клубу в своєму офіційному зверненні.

"Різке погіршення стану здоров"я спричинило за собою госпіталізацію в клініку в Німеччині та серйозний курс лікування. Одним з основних вердиктів лікарів є вимога відмовитися на найближчий рік від будь-якої діяльності, пов"язаної з сильними емоційними стресами", - йдеться у заяві.

"Я змушений залишити пост Президента баскетбольного клубу "Донецьк" і вийти зі складу засновників клубу, оскільки, фінансувати проект як засновник і не переживати за нього неможливо", - заявив Дядечко.


БК "Донецьк" був організований в 2006 році за ініціативою Валерія Плеханова, який виступив засновником, а також зайняв пости президента і тренера-гравця. У сезоні 2006/2007 рр.. "Донецьк" узяв участь в турнірі першої ліги. Дебютант змагань професіоналів виграв усі 34 матчі.

Наступний сезон БК "Донецьк" провів вже у вищій лізі, президентом клубу став Сергій Дядечко. "Тигри" стали власниками малих золотих медалей і достроково завоювали місце в Суперлізі України.

У сезоні 2008-2009 донецькі баскетболісти завоювали срібло Суперліги, поступившись у фіналі маріупольському "Азовмашу". На європейській арені донецький клуб представляв країну в Кубку Європи (Eurocup), а також Єдиній Лізі ВТБ.

БК "Донецьк", turnir.com.ua

Зараз ви читаєте новину «БК "Донецьк" припинив своє існування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути