понеділок, 11 січня 2010 11:47

Перед матчем Єврочелленджа БК "Київ" переміг "Кривбас"

Сьогодні БК "Київ" з холодної столиці України перенесеться до кіпрської Нікосії, де вчора було +20 °C. Але "вовкам" буде не до відпочинку. У вівторок їх чекає матч Єврочелленджа з місцевим "Керавносом". Перемога гарантує киянам вихід з групи.

Навіть у разі поразки вони можуть у суперечці із "Загребом" і "Керавносом" зайняти прохідне друге місце - за додатковими показниками. На прохід "Києва" далі у нас особливі надії. "Хімік" і "Донецьк" вже втратили шанси на вихід з групи Єврочелленджа, а у "Азовмаша" в Єврокубку вони мізерні.

Перед Кіпром підопічні Віталія Чернія істотно підняли собі настрій і віру в свої сили. В суботу в матчі Суперліги "Київ" переміг удома "Кривбас" - чемпіона УБЛ минулого сезону і одного з лідерів нинішнього чемпіонату - 80:75. Героєм зустрічі став 20-річний лідер "Києва" Денис Лукашов.

Після сирени вражений тренер "Кривбаса" Звездан Мітровіч навіть назвав його найкращим розігруючим України. Денис зіграв дійсно вражаюче: 29 очок (8/9 двоочкові, 2/4 триочкові, 7/7 штрафних), 4 перехоплення, 3 передачі, 2 підбирання.

Лукашов з самого старту повів команду за собою - перші 12 очок "Києва" були на його рахунку. Коли б не "трьоха" Жужі перед першою перервою, перевага "вовків" після першої чверті склала б всі 10 очок. На початку другої Забірченко і Брянцев, які прийшли до "Києва", збилися на індивідуальні дії, які не дали результату. "Кривбас" зусиллями досвідчених Жужі і Анненкова наздогнав і перегнав господарів.

Але знайшлися у складі гостей і антигерої. У другій чверті дискваліфікуючий фол отримав Копрівіца. А в середині третьої чверті відразу в декількох епізодах команду підвів Ален. Перед вирішальним відрізком рахунок був на користь "Києва" - 63:57. Переламати гру могли три "трьохи" Кондратовця. До того ж у "вовків" не йшли штрафні. Але перемогу "Київ" не віддав супернику.

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Перед матчем Єврочелленджа БК "Київ" переміг "Кривбас"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути