пʼятниця, 18 грудня 2009 16:29

БК "Донецьк" очолив хорватський фахівець

БК "Донецьк" очолив хорватський фахівець

Після відставки литовського тренера Рамунаса Бутаутаса обов"язки наставника донецьких "тигрів" впродовж декількох останніх днів виконував хорват Зоран Калпіч.

На новий якісний рівень команда повинна вийти під керівництвом хорватського тренера Дражена Анзуловіча. Цей фахівець став відомий на всю баскетбольну Європу в лютому минулого року, коли вирішив в односторонньому порядку розірвати контракт з пермським "Урал-Гейтом", який відчував фінансові труднощі. У Росії після від"їзду тренера на нього вилили не одне відро боудуі помиїв. Російська сторона погрожувала звернутися у відповідні інстанції і припинити тренерську ліцензію Дражена Анзуловіча, але далі слів справа не пішла.

У пермську команду цей фахівець перебрався в серпні 2007 року з хорватської "Цибони", а минулий сезон завершив як головний тренер бельгійського "Шарлеруа", з яким став чемпіоном. Такі основні віхи тренерської кар"єри цього фахівця.

Дражен Анзуловіч народився 7 травня 1967 року в місті Загреб. З 1986 по 1990 рік грав в команді "Цибона", у складі якої в 1987 році виграв Кубок Сапорти. Виступав за молодіжні збірні Югославії. Тренерську кар"єру почав в 2000 році як асистент наставника в клубі КК "Загреб", де рік потому став головним тренером. З 2003 по 2007 рік працював головним тренером команди "Цибона", під керівництвом якого столичний клуб виграв три чемпіонати Хорватії в 2004, 2006 і 2007 роках.

Любов Зуле до баскетболу прищепив батько, який був одним з керівників "Локомотива" (саме так до 1976 року називалася "Цибона"), але своє майбутнє Дражен Анзуловіч пов"язував з журналістикою. Навіть встиг стати штатним співробітником словенського журналу "Люблянський щоденник". Дражен Анзуловіч одружений і виховує трьох дітей - двох синів і дочку.

За матеріалами БК "Донецьк", Террикон

Зараз ви читаєте новину «БК "Донецьк" очолив хорватський фахівець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути