четвер, 03 грудня 2009 09:58

Білоруська біатлоністка стріляла в чужу мішень на етапі Кубка світу

Білоруська біатлоністка стріляла в чужу мішень на етапі Кубка світу

Білоруська біатлоністка Дарина Домрачьова вистрілила по чужій мішені в індивідуальній гонці першого етапу Кубка світу, що відбулася 2 грудня в шведському Остерсунді. На четвертому вогняному рубежі Домрачьова зробила один точний постріл по чужій мішені, а потім чотири рази точно вистрілила по своїй, повідомляє сайт каналу "Спорт".

Суддівська бригада спочатку вирішила, що білоруска не провела один з п"яти пострілів і, згідно правилам, покарала її двома штрафними хвилинами. Проте пізніше з"ясувалося, що один постріл Домрачьова зробила по чужій мішені, і за це порушення вона отримала одну штрафну хвилину (постріл по чужій мішені прирівнюється до промаху).

У результаті білоруська біатлоністка отримала дві штрафні хвилини (один промах вона допустила на другому рубежі) і зайняла третє місце в індивідуальній гонці. Якби судді не розібралися в ситуації, то Домрачьова залишилася б на четвертому місці, а бронзову медаль отримала б росіянка Світлана Слєпцова.

Переможницею індивідуальної гонки стала шведка Хелена Юнссон, а друге місце зайняла її співвітчизниця Анна-Карін Олофссон. Найкращими з українок стали Валя Семеренко (п"яте місце), Оксана Хвостенко (шосте місце) і Олена Підгрушна (десяте місце).

Що стосується Домрачьової, то труднощі на вогняному рубежі у неї виникають не вперше. У січні 2009 року під час гонки із загального старту на етапі Кубка світу в німецькому Оберхофі вона почала стріляти з положення "стоячи", замість того щоб стріляти з положення "лежачи". Незабаром після цієї помилки Домрачьова знялася з гонки.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Білоруська біатлоністка стріляла в чужу мішень на етапі Кубка світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути