середа, 07 березня 2012 09:13

"Бенфіка" залишила "Зеніт" без Ліги чемпіонів
8

Фото: Reuters

Голи Максі Перейри і Нелсона Олівейри виявилися фатальними для "Зеніту". Підопічні Лучано Спаллетті завершили виступ у головному клубному турнірі Європи.

З моменту дебюту на міжнародній арені, що відбувся в 1981 році, "Зеніт" провів у єврокубках десятки матчів. Але саме матч-відповідь з "Бенфікою" Лучано Спаллетті назвав найважливішим у клубній історії. Ризикувати в таких випадках зважиться не кожен. Наставник пітерців теж обійшовся без сюрпризів, випустивши в основі єдиного нападника - Олександра Кержакова. У стартовому складі господарів - і теж передбачувано - вийшли два форварди: іспанець Родріго і парагваєць Оскар Кардосо.

Від початку поєдинку стало ясно: лісабонський клуб налаштований рішуче. Він заволодів тотальною перевагою, практично нічого не дозволяючи суперникові у протилежних воріт. Атаки самої "Бенфіки" між тим ставали все небезпечнішими. Наприкінці першої чверті години Бруно Сезар завдав хльосткий удар з правого краю штрафного - В'ячеслав Малафєєв у стрибку відвів загрозу. Трохи згодом Максі Перейра ледь не потрапив у ствір з гострого кута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліга Чемпіонів. "Мілан" розгромив "Арсенал", "Зеніт" дотиснув "Бенфіку"

У середині тайму чудовий шанс втратив Хаві Гарсія. Перебуваючи на самоті в районі 11-метрової позначки, іспанський хавбек замикав передачу зі штрафного, але потрапив в гущу футболістів. Із часом пітерцям вдалося трохи відсунути гру від своїх володінь. Утім, господинею положення, як і раніше, залишалася "Бенфіка". Незадовго до перерви Бруно Сезар зважився на постріл з дальньої дистанції - м'яч просвистів над поперечиною.

На 43-й хвилині свій перший гольовий момент створив і "Зеніт". Голкіпер "Бенфіки" Артур запізнився з передачею на захисника і в результаті втратив м'яч. Той дістався Роману Широкову, який спробував вразити ціль з-за меж штрафної. Воротар встиг повернутися до рамки і ліквідував небезпеку. Коли ж уже здалося, що підопічні Спаллетті витримали облогу до перерви, "Бенфіка" забила. Малафєєв парирував удар Акселя Вітселя, але м'яч відскочив до нього ж. Бельгієць з кута воротарського п'ятою зробив пас на Максі Перейру, який з близька не схибив.

Необхідність забивати змусила Спаллетті пожертвувати Володимиром Бистровим і випустити на другий тайм другого нападника - Данко Лазовича. "Зеніт" став виглядати впевненіше, але з останнім пасом у команди як і раніше була біда. Зовсім скоро наставник пітерців провів другу заміну. Центральний захисник Бруну Алвеш, прекрасно знайомий португальським уболівальникам, з'явився на полі замість Олександра Анюкова. І майже відразу "Бенфіка" могла подвоїти рахунок. Жардел головою замикав навіс з кутового, але м'яч пролетів поруч зі штангою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Футбол. Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Повторні матчі

На 70-й хвилині "Зеніту" пощастило ще більше. Кардосо, залишивши за спиною Ніколаса Ломбартса, вискочив сам на сам із Малафєєвим, проте не влучив у дальній кут. Відповідь гостей була менш небезпечною. Віктор Файзулін, увірвавшись у штрафний правим флангом, виконав простріл, але ніхто з партнерів не відгукнувся на передачу. У ході атаки господарів Кардосо пробив верхом з 18 метрів - голкіпер не без зусиль перевів м'яч на кутовий.

Фінальний штурм "Зеніта" вийшов відчайдушним. Бруну Алвеш вистрілив здалеку прямо в руки Артуру. Пізніше Файзулін пробив зі схожої дистанції - повз ціль. А відзначилася знову "Бенфіка". Юний нападаючий Нелсон Олівейра, вийшовши на заміну, завершив контратаку точним ударом - 2:0 і 4:3 за сумою двох матчів. Далі йде португальський клуб, пише офіційний сайт УЄФА.

Ліга чемпіонів

1/8 фіналу

матч

Бенфіка Португалія - Зеніт Росія - 2:0 (1:0, 1:0)

Голи: 1:0 - М. Перейра (45), 2:0 - Олівейра (90).

БЕНФІКА: Артур Мораес, М. Перейра, Луїзао, Жардел, Емерсон, Бруно Сезар, Вітцель, Хаві Гарсія, Гайтан (Матіч, 72), Родріго (Ноліто, 62), Кардосо (Олівейра, 80).

ЗЕНІТ: Малафєєв, Анюков (Алвеш, 53), Губочан, Ломбертс, Кришіто, Сємак, Денисов, Широков, Зирянов (Файзулін, 70), В. Бистров (Лазович, 46), Кержаков.

Попередження: Анюков (5), Хаві Гарсія (15), Денисов (68), Олівейра (90).

Зараз ви читаєте новину «"Бенфіка" залишила "Зеніт" без Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути