пʼятниця, 28 лютого 2020 00:01

"Бенфіка" не справилася зі швидкістю "Шахтаря"

"Бенфіка" не справилася зі швидкістю "Шахтаря"
Луїш Каштру зміг пройти "Бенфіку". Фото: ФК "Шахтар"

В матчі -відповіді 1/16 Ліги Європи "Бенфіка" не змогла перемогти "Шахтар" -3:3. За сумою двох матчі саме "гірники" проходять до наступного раунду. Перша гра завершилася перемогою донецької команди - 2:1.

Що потрібно знати про матч у Португалії?

Тренер "Бенфіки" зонову не виставив найсильніший склад. Тиждень тому у Харкові Бруно Лаге приберіг частину основних гравців. За тиждень вже склад був сильніший із головним новачком команди Юліаном Вайнглем, лідером команди Рафою Сілвою, але головний форвард Вінісіус та один із лідерів команди Черві залишилися на лавці запасних.

Відсутність Коваленка послабила "Шахтар". Автор переможного м'яча у першому матчі не зміг зіграти у Лісабоні через травму. Його бразилець Маркос Антоніо. Бразилець багато помилявся в середині поля, втрачаючи м'яч.

"Бенфіка" грала першим номером. Якщо у Харкові Бруно Лаге побудував доволі обережну гру від оборони, то в Лісабоні господарі поля із перших хвилин заволоділи ініціативою. В першу чергу вдалося виграти середину поля. Гравці "Бенфіки" комбінували та розхитали захисту суперника, маючи перевагу у володінні м'ячем. Але гостроти діям португальській команді в атаці не вистачало. Часто вони збивалися на банальні навіси у боротьбу.

"Бенфіка" намагалася домінувати на полі

"Шахтар" побудував гру через швидкий перехід в атаку. Маючи достатньо простору, "гірники" грали через швидкі контратаки. Гравці "Бенфіки" не завжди встигали за швидкими опонентами. Особливо, це стосується Тайсона, який залишав за спиною своїх візаві. В другому таймі гравцям "Шахтаря" вдалося відсунути гру від своїх воріт.

Захисник "Бенфіки" Рубен Діаш забив у свої та чужі ворота. Спочатку центральний захисник господарів зрізав м'яч у власні воротарі, а потім після кутового зміг забити і Андрію П'ятову

Результативними вийшли стартові хвилини обох із таймів. За 12 хвилин першого було забито два м'ячі, у другому таймі для того, щоб команди обмінялися м'ячами, вистачило всього 5 хвилин.

Микола Матвієнко припустився двох гольових помилок Захисник "Шахтаря" програв повітряну боротьбу після кутового під час другого пропущеного голу у ворота "гірників". На початку другого тайму віддав неточний пас на П'ятова, після чого третій м'яч побував у воротах донецької команди. Загалом оборона "гірників" виглядала не найнадійнішою ланкою команди.

"Шахтар" заслужено пройшов "Бенфіку". Гірники були більше мотивовані на подальший прохід. Проявили характер в обох матчах, коли гра складалася невдало, проявивши характер. Вирішальним став досвід та майстерність лідерів, які у потрібний момент взяли ініціативу на себе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розгромна перемога "Баварії" та комфортна нічия "Барселони":результати матчі 1/8 Ліги чемпіонів

Жеребкування 1/8 Ліги Європи відбудеться 28 лютого і почнеться о 14:00 за Києвом.

Зараз ви читаєте новину «"Бенфіка" не справилася зі швидкістю "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути