понеділок, 19 грудня 2011 17:01

"Барселона" виграла клубний чемпіонат світу м'ячем Євро-2012

"Барселона" виграла клубний чемпіонат світу м'ячем Євро-2012

Офіційний м'яч Євро-2012 "Танго 12" почав активно випробовуватися футболістами у, так би мовити, бойових умовах. Учасники клубного чемпіонату світу, який напередодні завершився у Японії передбачуваною перемогою каталонської "Барселони", амстердамський "Аякс", бельгійський "Андерлехт", австрійські "Рапід" та "Рід", а також швейцарський "Люцерн" першими змогли відчути новий м'яч у грі.

Цікаво, що "Танго 12" виявився дуже результативним: у восьми матчах світової першості серед клубів було забито 24 голи, "Аякс" в останньому поєдинку першості Нідерландів відвантажив своєму супернику чотири сухих м'яча, "Андерлехт" переміг "Локерен" у чемпіонаті Бельгії з рахунком 3:2, а у п'яти матчах за участі австрійських та швейцарських клубів глядачі побачили 12 влучних пострілів. 45 голів у 15 матчах – красномовна статистика!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бубка та дель Боске презентували офіційний м'яч Євро-2012

Голкіпер голландського "Аякса" Джаспер Сілессен вже поділився власними враженнями від євром'яча. За його словами, "Танго 12" кращий за свого попередника "Джабулані" – офіційного м'яча ЧС-2010. "Він кращий за м'яч чемпіонату світу. "Танго 12" важчий, а це значно приємніше, ніж коли шкіряний має невелику вагу, оскільки тоді він летить за непередбачуваною траєкторією", – прокоментував футболіст для офіційного телеканалу амстердамського клубу.

Нагадаємо, м'яч Євро-2012 було офіційно презентовано під час церемонії жеребкування фінальної частини турніру. Його розробники врахували всі недоліки своїх попередніх виробів, застосувавши при створенні "Танго 12" найсучасніші технології.

Зараз ви читаєте новину «"Барселона" виграла клубний чемпіонат світу м'ячем Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути