четвер, 12 травня 2011 11:33

"Барселона" відзначить 21-й титул чемпіона Іспанії танцями
14

Фото: Reuters

Зігравши внічию з "Леванте" у гостях (1:1), "Барселона" оформила титул чемпіона Іспанії у сезоні-2010/11.

За два тури до завершення чемпіонату у примері "Барселона" випереджає мадридський "Реал" на 6 очок, але навіть якщо королівський клуб наздожене каталонців у таблиці, "Барселона" залишиться на першому рядку завдяки перевазі в особистих зустрічах (5:0, 1 : 1).

Таким чином, "Барселона" стала чемпіоном Іспанії втретє поспіль і 21-й раз в історії. На рахунку самого титулованого іспанського клубу - "Реала" - 31 чемпіонський титул. Третє місце за кількістю перемог в чемпіонаті у мадридського "Атлетико" - 9.

Головний тренер "Барселони" Хосеп Гвардіола завоював 9-й титул з 12 можливих за три сезони роботи з синьо-гранатовими.

На рахунку 40-річного фахівця три перемоги в чемпіонаті Іспанії, одна - у Лізі чемпіонів, одна у Кубку Іспанії, одна у клубній першості світу, одна - у Суперкубку Європи і дві - в Суперкубку Іспанії.

Більше титулів на посту головного тренера "Барселони" завойовував легендарний футболіст Йохан Кройфф - 12, в тому числі 4 перемоги поспіль у примері.

Гвардіола став першим тренером каталонців, який переміг у трьох чемпіонатах Іспанії поспіль у перші три сезони роботи з командою, інформує Record.

Крім того, в числі головних досягнень Гвардіоли в якості гравця "Барселони" - 6 перемог у Ла Лізі і одна у Лізі чемпіонів.

"Було дуже важливо забезпечити собі чемпіонство після цього матчу. Тепер ми заслужили право відсвяткувати перемогу - час для вечірки. Ми хочемо насолодитися цією подією. Будемо їсти, пити і багато танцювати, співати, робити все, що душі завгодно. У нас ще є час, щоб підготуватися до фінального матчу Ліги чемпіонів у Лондоні.

Будемо насолоджуватися перемогою разом з нашими друзями та сім'ями. Це ті моменти життя, які ви ніколи не забудете. Я також сподіваюся, що люди насолоджувалися нашою грою. Це було б найкращою нагородою.

Присвячую цю перемогу своїм гравцям. Ми провели по-справжньому хороший сезон, і це заслуга футболістів. Вони унікальні, завдання ж клубу - допомогти гравцям зайняти своє місце. У нас дуже згуртований колектив", - наводить слова тренера офіційний сайт "Барселони".

Зараз ви читаєте новину «"Барселона" відзначить 21-й титул чемпіона Іспанії танцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути