середа, 30 листопада 2011 09:07

"Барселона" відсвяткувала 112-й День Народження розгромом

"Барселона" відсвяткувала 112-й День Народження розгромом

Каталонська "Барселона" після невдалої гри проти "Хетафе" приймала на своєму полі ще одну мадридську команду - "Райо Вальєкано". Матч 17 туру проводився 29 листопада через участь "Барси" в Клубному чемпіонаті світу.

У складі каталонців вперше після травми вийшов Іньєста, а місце в центрі захисту зайняв Маскерано. Команда Хосе Рамоса Сандовала не соромилася "монстра" і спокійно йшла в пресинг. Пару разів у "Райо" виходив прийом, після чого виникли небезпечні моменти біля воріт Вальдеса. Але на самому початку гри Ласс Бангура не зміг з меж штрафного влучити у ближній кут, а потім Мічел невдало прийняв м'яч по центру штрафного і пробив вище воріт. "Барселона", немов згадавши, що відставання від "Реала" становить вже шість очок, забила на 29-й хвилині. Хаві і Мессі вивели на ударну позицію Санчеса, а чилієць розстріляв ворота Кобенью. Минуло ще трохи часу і у "Барси" вийшла практично така ж комбінація - Мессі віддав на Хаві, той - на Санчеса, який знову не промахнувся. "Райо" розгубився і пропустив ще один гол. Піке віддав на Дані Алвеса в штрафний, той відпасував на Вілью, а Давиду залишалося не промахнутися по порожніх воротах - 3:0 і матч можна було закінчувати вже після першого тайму.

Команди немов і не йшли на перерву, "Барса" знову почала нагнітати обстановку біля штрафного "Райо", за що була винагороджена. Алвес кинув у прорив Мессі, той легким рухом прибрав захисника і з гострого кута переграв Кобенью. Йшла 50-та хвилина зустрічі, після чого "Барселона" вже не дуже то й хотіла напружуватися, а "Райо" не дуже то й міг що-небудь протиставити супернику.

Відзначимо, що поєдинок відбувся в 112-й День Народження каталонського клубу. Він був утворений в 1899 році групою швейцарських, англійських і каталонських футболістів на чолі з Жоаном Гампером.

"Барселона" є рекордсменом Іспанії за кількістю трофеїв, виграних у національних змаганнях. Каталонський клуб 21 раз ставав чемпіоном країни, 25 разів - володарем Кубка, 10 - володарем Суперкубка, тричі команда вигравала Кубок Еви Дуарте, двічі - Кубок іспанської ліги.

"Барселона" входить до тріо клубів, які жодного разу не залишали елітний дивізіон чемпіонату Іспанії. Крім того, "Барселона" - єдина команда, що брала участь в розіграшах єврокубків у всіх сезонах, починаючи з 1955 року.

По 4 рази "Барса" вигравала Лігу Чемпіонів, Кубок володарів кубків і Суперкубок УЄФА, по разу - Інтерконтинентальний кубок і Клубний чемпіонат світу.

Чемпіонат Іспанії, 17-й тур

"Барселона" - "Райо Вальєкано" 4:0 (3:0)

Голи: Санчес А., 29 (1:0); Санчес А., 41 (2:0); Вілья, 43 (3:0); Мессі, 50 (4:0)

"Барселона": Вальдес; Абідаль; Даніел Алвес; Піке; Іньєста (Фабрегас, 55); Кейта С.; Маскерано; Хаві (Алькантара, 54); Санчес А. (Адріано Корреа, 71); Мессі; Вілья

"Райо Вальєкано": Кобен; Аррібас; Фігерас; Лабакі; Касадо; Мовіль; Мічел Анхель (Тамудо, 46); Ботельо; Фуего (Рафа Гарсія, 54); Мічу; Бангура А. (Піті, 69)

Зараз ви читаєте новину «"Барселона" відсвяткувала 112-й День Народження розгромом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути