Ексклюзиви
субота, 23 грудня 2017 19:10

"Барселона" методично, послідовно "вбивала"
4

"Барселона" в другому таймі не залишила "Реалу" шансів
Фото: tribuna.com
"Барселона" в другому таймі не залишила "Реалу" шансів
"Барселона" в другому таймі не залишила "Реалу" шансів
"Барселона" в другому таймі не залишила "Реалу" шансів

Мадридський "Реал" розгромно програв "Барселоні" в 17-му турі чемпіонату Іспанії.

Ель Класіко на "Сантьяго Бернабеу завершилося перемогою каталонців з рахунком 3:0.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Реал" переміг "Барселону" на виїзді

Вже на старті поєдинку Кріштіану Роналду вдалося забити, але зробив він це з офсайду. А за 9 хвилин португалець не влучив по м'ячу, намагаючись замкнути простріл Крооса. За півгодини реальний момент був у "Барселони", але Навас потягнув удар Паулінью під поперечину. А в атаці у відповідь вже тер Штеген ногою врятував свої ворота після удару Роналду.

А в другому таймі на поле вийшла зовсім інша "Барселона". Каталонці додали в швидкості, і оборона "вершкових" почала сипатися. На 54-й хвилині це призвело до першого голу. Блискуче в центрі поля обігралися тріо Бускетс-Ковачич-Ракітіч, останній відпасував управо на Мессі, а Лео прострілив на Суареса, який від душі розстріляв Наваса. "Реал" кинувся відіграватися, але пропустив другий м'яч: пенальті реалізував Мессі, плюс мадридці втратили Кархаваля, який отримав червону картку за гру рукою.

Відродити інтригу міг на 79-й хвилині Бейл, але з вигідної позиції влучив у голкіпера. А перед самим фінальним свистком Відаль за допомогою Мессі зробив контрольний постріл і поклав кінець мукам "Реала" в цей вечір.

"Це була гра двох великих команд, які зараз знаходяться в абсолютно різному функціональному стані, - коментує поєдинок екс-гравець збірної України, а нині футбольний експерт Сергій Нагорняк. - У "Барселони" він сьогодні набагато кращий, при тому, що в "Реала" ширша лава запасних. Але каталонці вибрали правильну тактику, яка повністю себе виправдала: команда методично, послідовно, без швидкого контролю м'яча "вбивала" "Реал", Мессі в першому таймі особливо не напружувався. Як тільки в другому таймі "Барселона" включила швидкість, "Реал" виявився до цього абсолютно не готовий, особливо після фіналу клубного Кубка світу. Якби не воротар, рахунок міг би бути набагато більшим. На сьогоднішній день команда здулася, вона зовсім не схожа на ту, яка була на старті сезону, особливо в першій половині вересня".

Після цієї перемоги відрив лідируючої "Барселони" від "Реала", який на 4-му місці, становить вже 14 очок.

"Мадридців ховати поки зарано, в іспанському чемпіонаті команди далеко не подарунки. Але "Барселона" тепер може почуватися набагато вільнішою, адже на відміну від команди Зідана вона має право на помилку", - зазначив експерт.

Минулого тижня "Реал" здобув перемогу над "Греміо" в фіналі клубного Кубка світу.

Зараз ви читаєте новину «"Барселона" методично, послідовно "вбивала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути