четвер, 17 листопада 2011 16:18

"Барселона" дізналася, з ким зустрінеться на клубному чемпіонаті світу

"Барселона" дізналася, з ким зустрінеться на клубному чемпіонаті світу

Переможець футбольної Ліги чемпіонів іспанська "Барселона" дізналася можливих суперників у півфіналі чемпіонату світу серед клубів, який пройде з 8 по 18 грудня в Японії. У півфіналі проти "Барселони" зіграє "Есперанс" з Тунісу або "Аль-Садд" з Катару. Про це повідомляє офіційний сайт ФІФА.

Півфінальний матч за участю "Барселони" пройде 15 грудня. В іншому півфіналі, який відбудеться 14 грудня, зіграє володар Кубка Лібертадорес бразильський "Сантос". Його суперником стане мексиканський "Монтеррей" або переможець матчу новозеландського "Окленд Сіті" з чемпіоном Японії, який ще не визначився.

Після жеребкування, яке пройшло 17 листопада, президент "Есперанса" Ріяд Беннур заявив, що, хоча всі чекають фіналу "Барселона" - "Сантос", можливо, що суперником бразильського клубу у вирішальному матчі стане "Есперанс".

Чемпіонат світу серед клубів проводиться щороку. У ньому беруть участь переможці континентальних клубних турнірів, таких як Ліга чемпіонів, а також клуб, що представляє країну, в якій проходить чемпіонат.

Клубний чемпіонат світу вперше був проведений в 2000 році, а з 2005 року проводиться щорічно. Останні чотири рази переможцями турніру ставали європейські клуби. У 2010 році клубний чемпіонат виграв міланський "Інтер", який у фіналі обіграв команду "Мазембе" з Демократичної республіки Конго.

Зараз ви читаєте новину «"Барселона" дізналася, з ким зустрінеться на клубному чемпіонаті світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути