Ексклюзиви
понеділок, 30 березня 2009 15:05

Балтача розповів про повільних і слабких захисників збірної Англії

Балтача розповів про повільних і слабких захисників збірної Англії
Сергій Балтача, володар Кубка Кубків-86, директор футбольної академії в Лондоні:

"Я не бачив вживу поєдинок Англія - Словаччина (4:0), застряг в пробках, але коли приїхав в табір збірної України, щоб відвідати Євтушенка і Михайлова, вони якраз розбирали матч в записі. Коли закінчили, то передали моєму синові Миші набір іграшкових машин і літаків, а потім ми спілкувалися години чотири. Про майбутній матч не говорили, але вважаю, цей рахунок 4:0 може розслабити Англію і допомогти нам.

Для Словаччини це був вихідний день, вони берегли сили на середу. Та і хто такі словаки? А в самій збірній Англії нічого "спешиал" немає. Головне - не злякатися цього "пекла" - "Вемблі". Є таке слово selfrespect - самоповага. Треба, щоб професійна гідність була на рівні. Тоді Україна може обіграти англійців, а я ставлю на 1:0, як в 84-му ми з Малафєєвим здолали їх на старому "Вемблі" - 2:0. Та і яка різниця, на "Вемблі" матч або в Запоріжжі? Треба грати на своєму рівні.

Наша збірна - прагматична команда, грає на результат, це те що треба

Наша збірна - прагматична команда, грає на результат, це те що треба. Так, не завжди є гра, але для упевненості молодим хлопцям перш за все потрібний результат. Щоб досягти його в таких матчах - потрібні лідери. Вірю, що ним може стати Шевченко. Хоча тут потрібне не ім"я, а його готовність.

Захисники збірної Англії самі по собі - не високого рівня, повільні. Тому той же Террі і не грає в Європі. Він хороший в повітрі. Але не думаю, що витримає швидкісний забіг на 30 метрів. Плюс один в один - слабкий. Проти довгоногого нападаючого йому було б несолодко.

Звичайно, Англія з Капелло - інша команда. Якщо попередні тренери формували склад так, як хотіла преса, то італійцеві газети по барабану. Він налагодив дисципліну. Для нього не існує імен.

Але цю Англію іспанці обіграли як дворову команду. Слухав, що говорив коментатор матчу Англія - Словаччина. Мовляв, Словаччина, може, і слабкіше за Україну, але обіграти наших не буде проблемою. "Пахне" зарозумілістю. Мене б це дуже розсердило".

За матеріалом sport.segodnya.ua

Зараз ви читаєте новину «Балтача розповів про повільних і слабких захисників збірної Англії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути