пʼятниця, 23 листопада 2012 17:00

"Арсенал" отримає від арабських спонсорів 150 мільйонів фунтів

"Арсенал" отримає від арабських спонсорів 150 мільйонів фунтів
Бренд Emirates буде на футболках "Арсеналу" до 2019-го року ФОТО: Reuters

Лондонський "Арсенал" уклав нову спонсорську угоду з авіакомпанією Emirates з ОАЕ, за якою він отримає 150 мільйонів фунтів стерлінгів (185 мільйонів євро) протягом п'яти сезонів, повідомляється у прес-релізі клубу.

За умовами угоди, на футболки "Арсеналу" буде наноситися бренд Emirates як мінімум до 2019 сезону. Стадіон лондонського клубу збереже назву на честь арабської авіакомпанії до 2028 року.

За словами гендиректора клубу Івана Газідіса, перший контракт з Emirates, укладений 8 років тому, дозволив команді нарешті переїхати зі свого старого стадіону "Хайбері" на новий. "Нова стадія нашого партнерства буде настільки ж важливою для збереження нашого лідерства в Англії та Європі", - додав він.

За своїми обсягами, контракт "Арсеналу" з титульним спонсором йде на другому місці після угоди "Манчестер Юнайтед" з Chevrolet. Підрозділ GM буде платити "МЮ" 51 мільйон фунтів на рік.

Останнім часом керівництво "Арсеналу" критикують уболівальники за те, що в гонитві за прибутком воно упускає досягнення спортивних результатів. Лондонський клуб є єдиним з лідерів англійської Прем'єр-Ліги, що регулярно демонструє прибутковість за підсумками року.

Однак при цьому команда не вигравала трофеїв з 2005 року і змушена була відпустити декількох своїх провідних гравців, зокрема, Сеска Фабрегаса, Саміра Насрі і Робіна Ван Персі, яких переманили в "Барселону", "Манчестер Сіті" і "МЮ" відповідно.

Зараз ви читаєте новину «"Арсенал" отримає від арабських спонсорів 150 мільйонів фунтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути