Ексклюзиви
вівторок, 28 липня 2020 21:01

Ярмоленко не потрібен Луческу в "Динамо"

Ярмоленко не потрібен Луческу в "Динамо"
Андрій Ярмоленко 8 років гра за першу команду "Динамо". Фото: ФК "Динамо" Київ

Англійський "Вест Гем" хоче позбавитися влітку від гравця збірної України Андрія Ярмоленка.

"Молотобійці" хочуть продати ряд гравців, щоб провести трансферну кампанію. Середи футболістів "на вихід" є і Ярмоленко. Навіть забитвы м'ячі у ворота "Челсі" та "Астон Вілли" навряд чи допоможуть українському футболісту отримати довіру від тренера команди Девіда Моєса на наступний сезон.

Андрію дуже важко буде затриматися у провідних чемпіонатах Європи. Ярмоленку вже виповнилося 30 років та його постійно переслідують травми. За три останні роки, він тричі мав великі проблеми зі здоров'ям, які залишали його поза грою на довгий термін.

Одним із можливих варіантів продовження кар'єри для українського футболіста може стати київське "Динамо", де Ярмоленко провів 8 років та був капітаном команди.

Прихід на тренерську лаву "Динамо" Мірчі Луческу навряд чи може посприяти такому трансферу. Скоріше Ярмоленко – футболіст, який абсолютно не підходить під бачення футболу румунського тренера.

Філософія гри Луческу вимагає наявності значної кількості вінгерів, для ротації та кращої мобільності, інтенсивності гри на флангах. В "Динамо" не має проблеми із фланговими гравцями, скоріше їх навіть перебір. Тут грають лідери команди Віктор Циганков та Беньямін Вербич. Також Карлос Де Пена, Олександр Караваєв та Георгій Цітаїшвілі та зимий новачок команди Беніто. Новий гравець тут можливий тільки, якщо хтось залишить команду влітку. Причому це має роботи не один гравець.

Луческу вимагає від флагових гравців швидкості та мобільності

В першу чергу, Луческу від флангових гравців вимагає швидкості. Вінгери мають бути максимально мобільні та здатні брати гру на себе, при цьому багато працювати на команду. Восени Ярмоленку буде вже 31. Швидкісні та фізичні якості у нього вже починають втрачатися.

Ярмоленко вже сформований гравець, його якості міняти вже буде вкрай складно. Луческу завжди важко давалися працювати із такими гравцями. Так було у російському "Зеніті" та збірні Туреччині, де були кваліфіковані виконавці, але вони не розуміли вимог тренера та грали у свій футбол.

Як би парадоксально не звучало, але авторитет та досвід Ярмоленка також не піде на користь "Динамо". В команді з'явився новий головний тренер, який має бути головним та єдиним центром управління команди. Поява відомих гравців може десь розгойдало ситуацію. У 2009 році повернення Андрія Шевченка не пішло на користь "Динамо". Команда так і не змогла подолати авторитет зіркового форварда. Тодішній тренер Валерій Газзаєв просто втратив контроль над командою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому із гравців "Динамо" призначення Луческу піде на користь

Мірча Луческу очолив "Динамо" 23 липня. Румунський фахівець підписав контракт на два роки із можливістю продовження співпраці ще не рік.

Зараз ви читаєте новину «Ярмоленко не потрібен Луческу в "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути