Ексклюзиви
субота, 16 червня 2018 14:11

Аргентина та Німеччина провалять турнір, а Бельгія всіх здивує - експерт поділився очікуваннями від Кубка світу

Аргентина та Німеччина провалять турнір, а Бельгія всіх здивує - експерт поділився очікуваннями від Кубка світу
Сенегал стане відкриттям турніру - експерт поділився думками про КС-2018.

Відбулись перші матчі Кубку світу. Деякі матчі відверто розчарували нудною грою, деякі були гідні фіналу. І це лиже після матчів двох груп. Gazeta.ua дізналась думку експерта про КС-2018, чого варто очікувати від команд - розповів Авраам Кампомар.

- В кого більше шансів виграти турнір?

- Головні фаворити - Бразилія, Іспанія, Німеччина. Стосовно Аргентини. Для того, щоб Аргентина перемогла, Мессі повинен дуже багато зробити. Він повинен відпрацювати і за себе і за товариша. Кубок світу - короткий турнір. Чи може Ліонель видати 7 неймовірних матчів поспіль? Може, всі знають його можливості. Але це буде складно, в них буде не багато шансів проти Бразилії чи Іспанії. Можливо з Німеччиною ще поборються, але буде дуже складно.


- Якого футболу чекати від фаворитів?

- Збірну готувати складніше до турніру ніж клуб, після сезону гравці в різному стані. Хтось краще підготовлений, хтось гірше. Важко їх вивести на один рівень. Але я чекатиму відкритої гри. Я чекаю, що команди будуть використовувати простір. Будуть сідати нижче, і чекати поки суперники самі відкриють зони. Та ж Бразилія, має не дуже креативний центр поля, але в атакувальній ланці вони просто неймовірні. Їм потрібен буде простір, щоб реалізувати свій атакуючий потенціал. Іспанії та Німеччині буде складніше ніж в попередні роки. Або вони нас вразять, і зроблять ще крок вперед. Придумають, щось нове, щоб удосконалити свій стиль - конроль м'яча. Або все ж таки їх нейтралізують за рахунок класного позиційного захисту. Майже всі збірні навчились захищатись.

Очікую вже не перший рік успіхів від Бельгії. Сьогодні вони вже готові досягати успіху.


- Від якої команди можна очікувати прорив, навіть якщо вони не є фаворитами?

- Я б виділив Сенегал, вони зараз в непоганому стані. Дуже класно переходять з оборони в атаку і назад. Мають підбір талановитих гравців: Мане, Кейта, Кулібалі – це гравці, які можуть себе створити різницю. Очікую вже не перший рік успіхів від Бельгії. Сьогодні вони вже готові досягати успіху. Азар, Де Брюйне, Лукаку та інші зірки перебувають в найкращому футбольному віці 25-30 років. В них є тренер, якого не вистачало раніше. Марк Вільмотс був слабкою ланкою в тій збірній. А зараз Мартінес дуже багато зробив для збірної, вивів її на вищий рівень. Також у Швейцарії непоганий склад, про них мало в цьому році говорять, але вони зможуть всіх здивувати.

Погба випадає з гри команди. Він чи не може ні не хоче грати.


- Хто з явних фаворитів може провалитись?

- Німеччина, якщо вони не вийдуть у фінал це буде провал для чинних чемпіонів. Все залежить від суперників, які їм будуть попадатись на шляху. Але є багато сумнівів щодо цієї команди. Якщо Аргентину вважати фаворитом, то вони також проваляться. Дуже багато питань по складу команди. Це буде збірна, яка провалить турнір.
Ну і Франція, в них немає зіграності в центрі поля. Погба випадає з гри команди. Він чи не може ні не хоче грати. З Мбаппе це буде дуже потужна зв'язка, але не на цьому чемпіонаті. Вони поки недостатньо розуміють один одного. З Грізманом буде дуже класна зв'язка, але їм потрібно зігратись, потрібен час. Дешам поки не може розкрити до кінця потенціал команди.

- Кого з гравців вам не вистачатиме на Кубку світу?

- Лерой Сане, щоб не казав Йоахім Льов, нехтувати таким гравцем не можна. Він гравець, який самотужки може вирішити долю поєдинку. Ікарді міг стати для Мессі спасінням. Це той гравець яких міг забивати вирішальні м'ячі і дозволити Лео виконувати роль креативного гравця. Мауро набагато полегшив би життя Аргентині.
Наінголан також, хороший тренер завжди повинен вміти знайти місце кращим гравцям. Але Бельгія грає непогано й без нього, не думаю що він мав би сильний вплив на гру команди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У будь-якій країні є стадо ідіотів - Франков розповів, чого чекати від Кубка світу

Російські вболівальники давали про себе знати навіть коли у єврокубках не грали російські команди.

- Кубок світу відбудеться в Росії, варто очікувати якихось провокацій?

- Я дуже сподіваюсь, що ми зможемо насолодитись святом футболу, якого вболівальники чекали чотири роки, без будь-яких інцидентів. Але були вже неприємні випадки в цьому сезоні. Російські вболівальники давали про себе знати навіть коли у єврокубках не грали російські команди. Я не здивуюсь, якщо стануться якісь конфлікти між вболівальниками, але хочу вірити що все буде добре.

Думки експертів, аналітиків та експертів ви можете прочитати в журналі "Країна" від 14 червня.

Зараз ви читаєте новину «Аргентина та Німеччина провалять турнір, а Бельгія всіх здивує - експерт поділився очікуваннями від Кубка світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути