пʼятниця, 15 червня 2018 20:11

У будь-якій країні є стадо ідіотів - Франков розповів, чого чекати від Кубка світу

У будь-якій країні є стадо ідіотів - Франков розповів, чого чекати від Кубка світу
Франков не вірить в Аргентину. Фото: dynamo.kiev.ua

Стартувала головна спортивна подія 2018 року- Кубок світу з футболу. Gazeta.ua про свої очікування від турніру розповів журналіст Артем Франков

- Головні фаворити турніру, чи вдасться Мессі нарешті виграти турнір?

- Фаворити турніру Бразилія, Німеччина, Іспанія та Франція. А от в Мессі навряд чи вийде виграти турнір. В Аргентині щось надломилося кілька років тому. Коли вони двічі поспіль програли чемпіонат Південної Америки. Команда справляє враження нещасливої, невпевненої в собі. Коли на полі немає Мессі збірна взагалі перетворюється в посередню команду. Не дивлячись на Ігуана, Агуеро і інших гравців. З Мессі вони ще щось із себе представляють. Але в перемогу Аргентини не віриться зовсім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, чи зможе Мессі виграти Кубок світу

Команда високого класу має набір тактик і не має права бути тупою.


- Якого футболу слід очікувати від команд?

- Бразилія буде грати 4-3-3, Німеччина, Іспанія і Франція 4-2-3-1. Ну це вже вникаючи в подробиці. А в принципі, ці команди заточені насамперед на атакуючий футбол. А от вже в матчах між собою вони будуть розбиратися. Проти Бразилії та Іспанії всі команди оберуть більш обережну тактику, в тому числі і Німеччина і Франція. Команда високого класу має набір тактик і не має права бути тупою. Топ-команди при необхідності можуть варіювати - грати в 3 або 4 захисника.

- Яка збірна є "темною конячкою" цього турніру?

- Вічний тіньовий фаворит турнірів останніх років це збірна Бельгії. Яка за складом не поступається не одному з фаворитів букмекерських. Але їм щось заважає. Кілька років їх тренував Марк Вільмотс, якого всі вважали "фізруком". Змінили його на Роберто Мартінеса, його зараз теж називають фізруком. Але тим не менше буду уважно стежити за цією збірною. Склад у них приголомшливий.

Команду просто розривало на частини, через особисті внутрішні конфлікти. І вони провалили турнір.


- Яка країне може розчарувати, не виправдати сподівань?

- Я боюся за Францію. Їм видали дуже багато авансів. Згадайте Кубок Світу - 2010. Команду просто розривало на частини, через особисті внутрішні конфлікти. І вони провалили турнір. У Франції є одна дуже велика перевага, яка переростає в проблему. У них багато футболістів претендують на потрапляння в основу. Чи втримає Дідьє Дешам їх в руках? Це велике питання. Також я побоююся за Німеччину. Дивні дії, накшталт не включення в заявку Лероя Сане мене спантеличують.
.
- Яких гравців бракуватиме на Кубку світу?

- Мені не вистачатиме Гарета Бейла і Джіджі Буффона, це в першу чергу. А якщо брати з тих хто не був викликаний, у мене немає особливих розчарувань. Сане буде не вистачати, але практично в кожній команді є людина з приводу якого можна посперечатися з тренером.

У будь-якій країні є стадо ідіотів.

- Кубок світу проходить в Росії. Чи можна очікувати провокацій під час мундіалю?

- У будь-якій країні є стадо ідіотів. Я б поведінку фанатів провокацією не називав. Росія прийме безпрецедентні заходи безпеки з цього приводу. Навіть у самих зірвиголов в цій ситуації виникне думка "ти ж у себе вдома хоч не гадь". Подивіться, як чинять зараз англійці. Вони вдома не б'ються, вони виїжджають за кордон і там б'ються. Політичні провокації? Нервово-паралітичним газом отруять одного з учасників Кубка Світу? У мене навіть фантазії не вистачає. Ну що може трапиться? В інтересах Росії, щоб цей Кубок світу пройшов без сучка і задирки, як зимова олімпіада. І щоб вболівальники потім поверталися додому і стверджували "ось нам говорили, що Росія така погана, а там насправді все добре".

Більше думок експертів ви можете прочитати в журналі "Країна" від 14 червня.

Зараз ви читаєте новину «У будь-якій країні є стадо ідіотів - Франков розповів, чого чекати від Кубка світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути