вівторок, 23 квітня 2013 13:57

Арени ЄвроБаскету мають бути готові за півроку до турніру

Арени ЄвроБаскету мають бути готові за півроку до турніру
Микитів та Лубківський розповіли про підготовку України до чемпіонату Європи з баскетболу ФОТО: Gazeta.ua

Всі арени ЄвроБаскету-2015 мають бути готові за шість місяців до старту турніру. Про це на прес-конференції заявив директор департаменту з управління аренами Місцевого організаційного комітету Андрій Микитів.

"Всі арени мають бути введені в експлуатацію принаймні за шість місяців до старту чемпіонату. Відповідно до орієнтовних графіків поданих на сьогоднішній день ми розраховуємо, що так все і буде. Є арени, які планують завершити у грудні 2014 року. Переважна більшість арен готується до введення в експлуатацію у лютому 2015 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ЄвроБаскет-2015 коштуватиме Україні дешевше, ніж Євро-2012" - Лубківський

Цього часу достатньо, щоб провести на цих аренах кілька заходів. Це дуже важливо для розуміння функціонування самої споруди та тренінгу персоналу. Ми розраховуємо на розуміння з боку інвесторів, які будують ці арени насамперед, оглядаючись на власні можливості. Також ми розраховуємо на кваліфікований підбір кадрів і сподіваємось, що вони будуть готові.

Найбільш передові арени перебувають на початку реалізації проекту, тобто на етапі земляних і підготовчих робіт. Переважна більшість об'єктів перебуває на стадії проектування. Зокрема, київська арена вже пройшла стадію Б. Ми сподіваємось, що всі арени протягом кількох місяців завершать початковий етап проектування і відповідно влітку цього року зможуть приступити до будівельних робіт."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тягнибок дуже добре грає у баскетбол" - Лубківський

Микитів запевнив, що підготовка до будівництва розпочалась в усіх містах.

"Розробляється проектно-кошторисна документація на всі арени. Не всюди ще почалися будівельні роботи, адже для цього потрібно завершити проектну стадію", - зазначив Микитів.

Керівник МОК Маркіян Лубківський зазначив, що тренувальні майданчики до ЄвроБаскету будуть побудовані за державний кошт.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Маркіян і його команда: Лубківський розповів, хто готуватиме Україну до ЄвроБаскету-2015

"Мені складно сказати скільки це коштуватиме, але це не великі об'єкти. Вони потрібні для того, щоб команди могли тренуватися протягом турніру. Потім ці бази будуть використовуватися як ДЮСШ. Зараз важко сказати про їх кількість. Принаймні їх буде точно шість, оскільки є шість міст-господарів. Терміни? Побудувати школу це не те саме, що побудувати арену. Зрозуміло, що вони мають бути готовими на 2015 рік", - підкреслив Маркіян Романович.

Нагадаємо, що ЄвроБаскет-2015 пройде у шести містах України — Києві, Львові, Донецьку, Харкові, Дніпропетровську та Одесі у вересні 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Арени ЄвроБаскету мають бути готові за півроку до турніру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути