понеділок, 21 березня 2011 14:37

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Японія офіційно відмовилася від ЧС з фігурного катання

Японія офіційно відмовилася від ЧС з фігурного катання

Федерація ковзанярського спорту Японії (JSF) відмовилася від проведення в країні чемпіонату світу з фігурного катання 2011 року. Про це японці повідомили Міжнародний союз ковзанярів (ISU), який затвердив перенесення змагань в іншу країну, повідомляє офіційний сайт ISU. Коли стане відомо нове місце проведення чемпіонату, не уточнюється.

На сайті ISU йдеться, що міжнародна і національна організації вивчили "всі можливі варіанти", намагаючись зберегти право проведення турніру за Японією, проте знайти такої можливості не зуміли.

Першість планети повинно було відбутися з 21 по 27 березня в Токіо. Проведення чемпіонату в ці терміни зірвалося через землетрус 11 березня, в результаті якого загинули не менше семи тисяч осіб. Землетрус викликав сильне цунамі, а також став причиною аварії на АЕС "Фукусіма-1", де в даний час зберігається складна ситуація. Спочатку передбачалося, що чемпіонат світу все ж пройде в Токіо, але в більш пізні терміни.

ЗМІ писали, що у випадку, якщо чемпіонат світу не вдасться провести в Японії, право організувати турнір можуть отримати швейцарська Лозанна або італійський Турин. 17 березня агентства повідомили, що заявку на проведення чемпіонату подала Москва.

Зараз ви читаєте новину «Японія офіційно відмовилася від ЧС з фігурного катання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути