пʼятниця, 18 березня 2011 16:22

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Міхалков напророкував, що всі біди Японії від безбожництва

Міхалков напророкував, що всі біди Японії від безбожництва

Режисер Микита Міхалков знайшов пояснення найпотужнішого стихійного лиха в Японії, в результаті якого загинули і пропали безвісти понад 16 тисяч чоловік. За словами Міхалкова, справа у внутрішньому безбожництві та споживчому відношенні до навколишнього світу.

Про це режисер заявив напередодні в московському Будинку кіно під час майстер-класу "Потроху про все".

"Подивіться, що відбувається в Японії. Справа навіть не у вірі (православ'я, християнство чи буддизм), а в безбожництві внутрішньому, у відсутності уявлення про те, що ти не один живеш, відсутності внутрішнього самообмеження ", - заявив Михалков.

"Все пов'язано. І постійне використання, приниження навколишнього світу - воно призводить до того, що Господь говорить: "Хлопці, ви чого? Ви чого робите?" І посилає бідним японцям дев'ятибальний землетрус з цунамі, з реактором", - стверджує він.

Втім, Міхалков додав, що це біда не тільки Японії, але і всього людства в цілому. На такі думки його наштовхує і те, що відбувається в Африці.

Як висловився режисер, все це говорить про те, що людська магма закипає від внутрішньої невпевненості та дискомфорту.

Свою зустріч Міхалков закінчив на більш творчій ноті, нагадавши пару вічних істин. "Не під силу Господь хреста не дає", - нагадав кінорежисер.

Зараз ви читаєте новину «Міхалков напророкував, що всі біди Японії від безбожництва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

80

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі