Ексклюзиви
субота, 27 березня 2010 12:33

Янукович нагородив паралімпійську збірну України (ФОТО)

Президент України Віктор Янукович вручив державні нагороди спортсменам і тренерам української паралімпійської збірної - учасникам Паралімпіади у Ванкувері.

Як повідомляє прес-служба глави держави, під час зустрічі з паралімпійцям В. Янукович підкреслив, що наші спортсмени гідно представили Українську державу на Іграх, зайнявши в командному заліку п"яте місце серед 44 країн-учасниць.

"Це велика перемога і, безумовно, велика радість. Ви ще раз довели, що українці можуть перемагати. Є потенціал - що і доведено на ділі", - сказав президент, назвавши 5 золотих, 8 срібних та 6 бронзових нагород, завойованих у боротьбі з сильними суперниками, "дуже вагомим досягненням".

Крім того, він висловив глибоку повагу та вдячність усім, хто доклав максимум зусиль до успіху нашої команди - спортсменам, тренерам, лікарям, адміністративному персоналу.

"Хотів би сказати тим, хто не завоював медалі - все ще попереду. Упевнений: ви не повинні втрачати надію, і завжди вірити, перш за все, у свої власні сили", - підкреслив В. Янукович.

Президент також відзначив значний розвиток паралімпійського руху в світі, щорічне зростання кількості країн-учасниць і спортсменів, які змагаються за паралімпійські нагороди.

"Нинішні Ігри показали високу конкуренцію між спортсменами. Мені надзвичайно приємно, що одну з провідних скрипок в цьому паралімпійському "оркестрі" стабільно і вже досить тривалий час грає саме Україна", - відзначив він.

У той же час президент визнав, що сьогодні перед вітчизняним спортом стоїть чимало проблем. Зокрема, відсутня відповідна інфраструктура, недостатньо і фінансування.

"Я добре розумію, що наша спортивна база потребує вдосконалення, зміцнення, розвитку. Ви перемагали, швидше за все, не завдяки тому, що у нас належна база, а завдяки своєму характеру, наполегливості та олімпійському духу", - сказав він.

В. Янукович особливо відзначив важливу роль досягнень паралімпійців у контексті консолідації українського суспільства та піднесення авторитету нашої держави на міжнародній арені.

"Знаю, що ваша перемога працює на об"єднання всієї України, на те, що Україна користується повагою у світі. Це дуже важливо. Спасибі вам за це", - сказав президент.

Нагадаємо, раніше В. Янукович привітав призерів Х зимових Паралімпійських ігор - Олену Юрковську, Людмилу Павленко, Світлану Трифонову, Юрія Костюка, Григорія Вовчинського, Віталія Лук"яненка.

За матеріалами Liga.net

Зараз ви читаєте новину «Янукович нагородив паралімпійську збірну України (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути