середа, 12 травня 2010 17:50

Янукович хоче допомогти збірній України підготуватись до Євро-2012

Янукович хоче допомогти збірній України підготуватись до Євро-2012

Президент України Віктор Янукович пропонує створити фонд на підтримку підготовки футбольної збірної України до Євро-2012.

Звертаючись до президентів українських футбольних клубів на засіданні комітету з підготовки та проведення в Україні фінальної частини футбольного Чемпіонату Євро-2012 в середу в Києві, Янукович сказав:

"Я хотів би як окрему тему, футбольну тему, обговорити з вами, як ми будемо перемагати. Тому що ми все побудуємо, а збірна України, можливо, буде не підготовлена так, як про це мріють українські вболівальники. Тому я хотів би звернутися до вас, щоб подумали над питанням створення українського фонду підтримки збірної України".

Віктор Янукович зазначив, що якщо не буде заперечень, він також візьме участь у створенні такого фонду як фізична особа.

Крім того, президент вважає, що кожен громадянин України має взяти участь у створенні такого фонду - особливо представники влади, які мають відношення до цієї теми.

За словами глави держави, перед збірною України стоїть завдання перемогти. "Будемо ставити таке завдання і просити Господа Бога, щоб він нам допоміг здобути перемогу", - додав він.

Віктор Янукович зазначив, що з початку підготовки до Євро-2012 - від ідеї проведення турніру в Україні і до початку будівництва об'єктів - в цьому питанні була присутня політична складова. Президент назвав це неприпустимим.

"Мені не подобалася політична складова в цьому питанні і прагнення деяких політиків грати в цю політичну гру. Мені здається, краще було б, щоб менше говорили і більше робили", - наголосив він.

Янукович з жалем відзначив, що ситуація з підготовкою до Євро-2012 на момент приходу нової влади "була невтішна".

Він висловив упевненість, що всі недоліки, які були і є, будуть подолані.

"Безумовно, ми не дозволимо, щоб в Україні вболівальники втратили таку прекрасну можливість - подивитися Євро-2012", - підсумував Віктор Янукович.

Нагадаємо, 21 травня, на навчально-тренувальній базі харківського Металіста, де національна збірна України з футболу буде проводити перший збір у 2010 році, відбудеться День відкритих дверей.

За матеріалами korrespondent.net, Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче допомогти збірній України підготуватись до Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути