субота, 07 лютого 2009 12:24

Яна Клочкова стала академіком

Яна Клочкова стала академіком

6 лютого 2009 року під час засідання Української Академії Спорту було прийнято рішення про введення у члени Академії чотирьохразової олімпійської чемпіонки з плавання, Героя України Яни Клочкової.

Нагадаємо, що в Українську Академію Спорту входять легендарні спортсмени, що завершили активну спортивну діяльність.

Основна мета Академії – популяризація спорту, поширення олімпійських ідеалів. Її члени беруть активну участь у проведенні різноманітних благодійних та просвітницьких акціях Національного олімпійського комітету,пише НОК України.

Як раніше повідомляла gazeta.ua у січні 2009 року Клочкова вирішила завершити спортивну кар"єру заради громадської діяльності.

"Золота рибка" України виграла п"ять олімпійських медалей, у тому числі чотири рази "золото". Вона учасниця трьох літніх Олімпіад: 2000, 2004, 2008 (на останній в індивідуальних запливах не брала участь).Клочкова встановила 50 рекордів України в 25- і 50-метрових басейнах на дистанціях 100, 200, 400 метрів комплексним плаванням і 200, 400 і 800 метрів вільним стилем, 100 і 200 метрів на спині, 200 метрів батерфляєм і естафетним плаванням.На Олімпійських іграх в Сіднеї встановила світовий рекорд на дистанції 400 метрів комплексним плаванням і рекорд Європи на дистанції 200 метрів комплексним плаванням.

Зараз ви читаєте новину «Яна Клочкова стала академіком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути