Ексклюзиви
вівторок, 27 січня 2009 16:52

Яна Клочкова залишає спорт заради громадської діяльності

Яна Клочкова залишає спорт заради громадської діяльності

Чотириразова олімпійська чемпіонка з плавання Яна Клочкова вирішила завершити спортивну кар"єру. Як повідомляє ЛІГАБізнесІнформ, тепер вона хоче зайнятися громадською діяльністю.

"Я прийняла остаточне рішення піти із спорту", - сказала Клочкова.

Нагадаємо у жовтні 2008 року віце-президент Федерації плавання України Андрій Власков заявив, що Клочкова вирішила завершити спортивну кар"єру. Але тоді спортсменка спростувала цю інформацію.

Клочкова виграла п"ять олімпійських медалей, у тому числі чотири рази "золото". Вона учасниця трьох літніх Олімпіад: 2000, 2004, 2008 (на останній в індивідуальних запливах не брала участь).

Клочкова встановила 50 рекордів України в 25- і 50-метрових басейнах на дистанціях 100, 200, 400 метрів комплексним плаванням і 200, 400 і 800 метрів вільним стилем, 100 і 200 метрів на спині, 200 метрів батерфляєм і естафетним плаванням.

На Олімпійських іграх в Сіднеї встановила світовий рекорд на дистанції 400 метрів комплексним плаванням і рекорд Європи на дистанції 200 метрів комплексним плаванням.

Зараз ви читаєте новину «Яна Клочкова залишає спорт заради громадської діяльності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути