пʼятниця, 28 вересня 2007 10:44

Американський баскетболіст Маккарті став громадянином Росії

Американський форвард підмосковних "Химок" Келлі Маккарті, 32 роки, став громадянином Росії - згідно з указом за підписом президента країни Володимира Путіна. Тепер Маккарті не вважатиметься легіонером у російській баскетбольній суперлізі і матиме право виступати за російську збірну, повідомляє кореспондент "Спорт-Експрес".

Правда, за регламентом ФІБА у будь-якій національній команді не може бути більше одного натуралізованого гравця а в Росії такий баскетболіст вже є: знаменитий Джон Роберт Холден - чемпіон Європи, автор золотого кидка у фінальному матчі ЧЕ-2007 проти Іспанії.

За ігровою майстерністю Маккарті цілком міг би конкурувати з Холденом. Але з точки зору ігрового амплуа (класних форвардів у збірній і так достатньо - Кириленко, Хряпа, Моня) шансів витіснити армійського плеймейкера збірної у "американського хімчанина" практично немає. Навіть не дивлячись на те, що в сезоні-04/05 він ставав володарем Кубка Європи у складі пітерського "Динамо" під керівництвом нинішнього головного тренера збірної Росії Девіда Блатта.

Зараз ви читаєте новину «Американський баскетболіст Маккарті став громадянином Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути