субота, 28 серпня 2010 11:43

Алонсо показав найкращий час на вільних заїздах Гран-прі Бельгії

Алонсо показав найкращий час на вільних заїздах Гран-прі Бельгії

Гонщик команди Формули-1 Ferrari Фернандо Алонсо став найшвидшим за результатами п'ятничних вільних заїздів Гран-прі Бельгії. Його час, 1:49,032, показанмй в другій сесії, виявився найкращим результатом дня.

На відміну від ранкових заїздів, друга сесія проходила в сонячних умовах, і траса швидко сохла. Останні півгодини повинні були пройти на практично сухому асфальті, однак за 15 хвилин до закінчення вільних заїздів на трасі з'явилися червоні прапори. На цей момент перше місце займав гонщик Force India Адріан Сутіль. Як з'ясувалося, тренування було припинене через "можливу появу глядачів у небезпечному місці".

Заїзди відновили лише за кілька хвилин до закінчення ліміту часу. У результаті на трасі виявилися практично всі гонщики чемпіонату, за винятком Тімо Глока, який розбив машину ще на початку сесії. Фернандо Алонсо, який на той момент займав четверту позицію, виїхав з боксів першим, і проїхав коло за чистою трасі, тоді як більшість інших пілотів перешкодили один одному. До того ж на трасі з'явилися жовті прапори через поломки боліда HRT Сакона Ямамото.

У результаті Сутіл виявився другим, третій час показав Льюіс Хемільтон з команди McLaren. Гонщик Renault Роберт Кубіца посів четверте місце. Напарник Алонсо, Феліпе Маса, який виїхав на трасу відразу за іспанцем, показав п'ятий результат. Себастьян Феттель з Red Bull - шостий.

Росіянин Віталій Петров показав 11-ий час, на одну позицію випередивши Міхаеля Шумахера. Лідер чемпіонату, Марк Веббер, через проблеми з мотором більшу частину тренування провів у боксах. Виїхавши на останній хвилині, він зумів поліпшити свій час, але виявився тільки 18-м.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Алонсо показав найкращий час на вільних заїздах Гран-прі Бельгії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути