Ексклюзиви
вівторок, 10 листопада 2020 21:00

Які проблеми має Шевченко

Які проблеми має Шевченко
Андрій Шевченко вивів збірну України на Євро-2020. Фото: УАФ

Збірна України проведе товариський поєдинок проти Польщі та зіграє з Німеччиною та Швейцарією у рамках Ліги Націй.

Головна проблема - спалах коронавірусу в київському "Динамо". З команди Мірчі Луческу можна розраховувати тільки на Віктора Циганкова, Сергія Сидорчука та Іллю Забарного. Захисник "Шахтаря" Віктор Корнієнко та форвард "Коньяспора" Артем Кравець не зможуть зіграти через травми.
Тепер Шевченку потрібно дати відповіді на декілька важливих запитань.

Хто буде основним воротарем? Капітан команди Андрій Пятов пропустив матчі збірної у жовтні через позитивний тест на коронавірус. Він почав програвати місце у старті "Шахтаря" 19-річному Анатолію Трубіну, який зіграв у всіх 3 матчах донецької команди у ЛЧ. Георгій Бущан, основний голкіпер збірної у 3 попередніх матчах, інфікований коронавірусом та пропустить найближчі поєдинки національної команди.

У центрі захисту "читається" пара захисників із "Шахтаря" Кривцов – Матвієнко

Дивним виглядає відсутність виклику для Трубіна. Голкіпер, на відміну від Пятова, має ігрову практику у "Шахтарі". Шевченко проігнорував основного воротаря "гірників", але викликав його дублера. Логіки тут бракує.

Андрій Лунін не провів поки за "Реал" жодної хвилини у поточному сезоні. Український голкіпер сидить за спиною Тібо Куртуа, який має 100 відсоткову довіру від Зінедіна Зідана. Свій останній офіційний матч Лунін провів ще у липні за Ов'єдо". Яку він має перевагу над Трубіним?

Що робити із захистом? Збірна України має великі проблеми із правим захисником. Олександр Караваєв та Олександр Тимчик не допоможуть збірній. Сергій Болбат не отримав виклик від Шевченка. Залишається тільки один Юхим Конопля із "Десни". Його одного точно буде мало відразу на три матчі.

Може стати варіантом переведення на правий фланг Миколи Матвієнка, який вже має подібний досвід у "Шахтарі" під час роботи Паулу Фонсеки. Але тоді проблемою залишається позиція у центрі захисту. Поєднати Сергія Кривцова та Іллю Забарного буде непросто, бо вони обоє правоногі та діють на позиції правого центрального захисника.

У центрі захисту "читається" пара захисників із "Шахтаря" Кривцов – Матвієнко

Розглядати варіант із Євгеном Чеберком – дуже ризиковано, бо він майже не грає за свій клуб ЛАСК. Теоретично Едуард Соболь чи Богдан Михайличенко можуть зіграти справа у захисті. Але вони такого досвіду ніколи не мали.

У центрі захисту "читається" пара захисників із "Шахтаря" Кривцов – Матвієнко. Але проблема в тому, що вони обоє тільки повернулися після коронавірусу. Кривцов взагалі не грав в офіційних матчах понад місяць. Навряд чи обоє витримають таку інтенсивність фізично. Нічого не залишається, як далі довіряти 18-річному Іллі Забарному.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України зазнала найбільшої поразки в історії

Як правильно розподілити сили на три матчі? Гра проти Польщі товариська. Поляки не покликали всіх своїх основних футболістів та переглядатимуть потенційних кандидатів у "кадру", награвати нові схеми. Власне, для Шевченка це також можливість зайнятися чимось подібними.

Збірній Швейцарії потрібно нівелювати гандикап у 4 очки перед Україною, щоб залишитися у групі А Ліги націй. Між командами буде очна гра у Люцерні. А перед цим, швейцарцям потрібно брати очки у матчі проти Іспанії та сподіватися на поразку України від Німеччини. Тренерському штабу збірної України належить тримати в голові, що остання гра може бути "фіналом" за збереження місця в еліті Ліги націй. Тому важливо підійти максимально готовими до третьої гри. Шанси на очки зі Швейцарією більші, ніж із Німеччиною.

Всі три матчі збірна України проведе у гостях за шість днів. Така ситуація була і в жовтні, але тоді два поєдинки ми проводили вдома. Це дозволило досягти позитивного результату у грі проти Іспанії. Тепер же Швейцарія проведе два домашніх поєдинки та спробує досягти сприятливого результату для себе.

11 листопада Україна зіграє проти Польщі товариський матч. Початок гри – о 21.45 за Києвом, текстову трансляцію читайте на нашому сайті. 14 листопада нас чекає Німеччина, 17 листопада – Швейцарія.

Зараз ви читаєте новину «Які проблеми має Шевченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути