вівторок, 22 лютого 2022 14:35

Як спортивний світ зобов'язаний відповісти Путіну

Як спортивний світ зобов'язаний відповісти Путіну
Роберт Левандовський виступає за "Баварію" із літа 2014 року. Фото: Gettyimages.com/

Після окупації Росією Криму й початку воєнних дій на Сході України спортивний світ жодним чином не відреагував на витівки Володимира Путіна. Через допінгові справи росіян залишили без прапора на двох Олімпіадах, але вони й далі брали участь у всіх важливих спортивних змаганнях світу. Кубок світу з футболу 2018 року й матчі Євро-2020 так ніхто й не забрав.

Спорт має стати частиною тиску на владу в Росії. Спортивні чиновники мають важелі впливу на господаря Кремля.

Насамперед потрібно скасувати фінал Ліги чемпіонів, запланований на 28 травня в Санкт-Петербурзі. Це головний матч клубного футбольного сезону, до якого буде прикута увага всього світу. Це буде велика іміджева втрата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мені соромно за вас" - українська спортсменка з Луганська про "визнання" Росією ЛДНР

Другий момент - стиковий матч Кубка світу проти Польщі. До того ж гра відбудеться у Москві. Країна, яка оголосила фактичну війну своєму сусіду, не має вдавати, що нічого не відбувається. У таких великих турнірах вона не має брати участь. Польщі треба створити максимальний дипломатичний тиск на ФІФА та УЄФА, щоб росіян не допустили до гри. Головним козирем має стати один із найкращих гравців сучасності Роберт Левандовський. Його думку важливо врахувати.

Після 2014 року Росія провела Кубок світу з футболу й приймала матчі Євро-2020/21

Наприкінці року стартує молодіжний чемпіонат світу з хокею в Росії. Білорусь утратила турнір серед дорослих після сфальсифікованих виборів у серпні 2021-го Олександром Лукашенком. Турнір приймала лише Латвія. Хоча планувалося, що обидві країни приймуть змагання. Якщо в Білорусі забрали головний турнір, і вони ні на кого не нападали, то жодних питань із перенесення юнацьких змагань із Росії не має бути.

Газпром є одним зі спонсорів Ліги чемпіонів. Потрібно створювати тиск, щоб наступного сезону росіяни не мали права грати на міжнародному рівні серед клубів. Плюс видалення баскетбольних команд із європейської Суперліги. Росія має стати повним вигнанцем у спортивному світі. Жоден серйозний спортсмен у такому разі не поїде грати в Росію. Росіяни мають перебувати у спортивній ізоляції за свої дії.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації. 21 лютого Путін "визнав" ЛДНР самостійними республіками.

Зараз ви читаєте новину «Як спортивний світ зобов'язаний відповісти Путіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути