четвер, 25 січня 2018 20:11

Як і чому партнери по команді називали Мессі

Як і чому партнери по команді називали Мессі

Серед шанувальників футболу Ліонель Мессі має не найприємніше прізвисько - "гном".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контракт з "Барселоною" підписали на серветці: кілька фактів з життя ювіляра Мессі

Зазвичай Лео так називають вороги. Але на цей раз дане слово по відношенню до нього використав його партнер по національній команді Анхель Ді Марія.

"Хорхе Сампаолі сказав, що поїздка в Росію гарантована лише гному, а всім іншим треба боротися за своє місце. Якщо хтось подумає, що він вже на КС, і розслабиться, це буде велика помилка", - сказав Анхель.

Прізвисько приліпилося до Ліонеля ще з юних років. Всі чули цю легендарну історію в найменших подробицях: дефіцит гормону росту, крах економіки Аргентини, який позбавив сім'ю Лео підтримки з боку сталеливарного заводу, несподіваний переїзд до Іспанії. І ось - Мессі 12 років, він з'являється в академії "Барселони".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Красуні, з якими тусив у юні роки Мессі

"Я був вражений, коли побачив його в перший раз. Мій зріст тоді був 1 метр 70 сантиметрів, а він не дотягував і до 1,50", - згадував Рожер Жірібет, який займався в одній віковій категорії з Мессі.

У перший час Лео був занадто замкнутим і мовчазним. "У нас була жива, весела команда, але він завжди сидів у кутку, такий самотній і тихий", - відзначав воротар Рожер Франч. "Він міг не сказати ні слова за все тренування, але при цьому грав так, що в нас не було слів, щоб це описати. Потім він просто збирався і йшов додому", - додавав ще один воротар, По Торрас.

"Ми бачили, що він набагато кращий нас, і разом з ще декількома захисниками вирішили, що вдаримо його пару разів по нозі. Хотіли подивитися, що буде далі. Але марно. Він був такий швидкий, що ми навіть не могли його зачепити. Здавалося, що навіть якщо зараз вистрілить, він викрутиться від кулі прямо з м'ячем у ногах", - говорив захисник Роберт Франч.

"Між собою ми вже досить довго називали його гномом. Але ніколи не зверталися до нього так, поки не відчули взаємної довіри. Це сталося саме в тій поїздці до Венеції, - розповідав форвард Рожер Жірібет. - А коли Лео дебютував у основі і провідав нашу команду, ми сказали: "Гей, гном, як тобі зі старшими?" І все сміялися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто може посунути Мессі та Роналду в боротьбі за "Золотий м'яч"

Раніше Кріштіану Роналду в підтрибунному приміщенні потролив Ліонеля Мессі.

Зараз ви читаєте новину «Як і чому партнери по команді називали Мессі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути