Ексклюзиви
четвер, 11 січня 2018 20:11

Хто може посунути Мессі та Роналду в боротьбі за "Золотий м'яч"

Хто може посунути Мессі та Роналду в боротьбі за "Золотий м'яч"
Мессі та Роналду здобули по 5 "Золотих м'ячів". Фото: lionelmessi.ru

Нападаючий мадридського "Реала" і збірної Португалії Кріштіану Роналду став володарем "Золотого м'яча-2017". Нагороду він отримав від французького журналу France Football.

Португалець отримав приз удруге поспіль. Всього на його рахунку 5 "Золотих м'ячів". За кількістю нагород він наздогнав Мессі. Починаючи з 2008 року володарями трофею ставали лише два цих футболісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якби Неймар не пішов з "Барселони", то 100% отримав би Золотий м'яч"

"Вважаю домінування цих двох гравців абсолютно справедливим, адже реальної конкуренції поки що в них немає, - коментує ситуацію журналіст програми "Профутбол" на каналі 2+2 Роман Бебех. - Їхню гру ще довго будуть згадувати так само, як зараз згадують Пеле, Марадону.

Складова успіху Мессі та Роналду різна. Перший — талант від Бога, другий став зіркою завдяки шаленій працьовитості. Але зараз вони заряджають один одного: якби не було сильного Мессі, то не було б і Роналду. Це негласне змагання йде на користь їм обом".

В той же час експерт припускає, що ця нагорода вже не є достатнім мотиватором для обох зірок, а на горизонті з'явилися молоді гравці, які здатні поборотися за трофей.

"Помітно, що десь, можливо, вони вже цим наситилися. В Роналду вже швидкість не така, як була раніше і забиває він набагато менше, ніж від нього очікують. Тому цілком імовірно, що з наступного року з'явиться третя сила, яка втрутиться в цю боротьбу. Такою бачу атаку ПСЖ — Мбаппе, Неймар, Кавані. Вони за гру створюють неймовірну кількість моментів, можуть забивати по 7-8 голів", - резюмує Бебех.

Більше про те, хто має отримати "Золотий м'яч" після Мессі та Роналду, читайте в журналі "Країна" від 11 січня.

Зараз ви читаєте новину «Хто може посунути Мессі та Роналду в боротьбі за "Золотий м'яч"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути