Ексклюзиви
середа, 22 серпня 2018 20:11

Як "Динамо" не змогло пройти "Аякс" вісім років тому

Як "Динамо" не змогло пройти "Аякс" вісім років тому
Гусєв став автором єдиного забитого м'яча. Фото: Відкриті джерела

Сьогодні відбудеться перший матч в рамках плей-офф раунду кваліфікації Ліги чемпіонів. "Динамо" на виїзді гратиме з амстердамським "Аяксом". Команди вже зустрічались між собою на цій стадії турніру, було це вісім років тому. Gazeta.ua пропонує згадати основні події того протистояння.

В 2010 році перший матч відбувався в Києві, на стадіоні "Динамо" імені В.В. Лобановського. За повних трибун "кияни" не змогли продемонструвати свого максимуму, та зіграли в нічию. На гол Вертонгена "біло-сині" відповіли влучним пострілом Гусєва. Варто відзначити, що майже весь другий тайм "динамівці" грали в меншості - Гармаш отримав червону картку.

За тиждень, матч-відповідь відбувся на "Амстердам Арені" ( зараз стадіон перейменований в "Йохан Кройф Арену"). На виїзді "кияни" під керівництвом Валерія Газаєва продемонстрували бліду гру, та на два голи господарів відповіли лише одним влучним ударом у виконанні Шевченка.

В підсумку, "Динамо" вилетіло з Ліги чемпіонів та потрапило в групу Ліги Європи. "Кияни" в тому розіграші дійшли до чвертьфіналу, де по сумі двох матчів програли португальській "Бразі" через правило виїзного голу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба знати про сьогоднішнього суперника "Динамо"

О 21:00 Gazeta.ua розпочне онлайн трансляцію поєдинку.

Зараз ви читаєте новину «Як "Динамо" не змогло пройти "Аякс" вісім років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути