пʼятниця, 23 жовтня 2009 11:26

Ахметов дивився футбол разом з Кучмою і Черномирдіним

Ахметов дивився футбол разом з Кучмою і Черномирдіним

Після перемоги "гірників" в матчі з французькою "Тулузою" з рахунком 4:0, президент ФК "Шахтар" Рінат Ахметов вийшов у мікст-зону у супроводі екс-президента України Леоніда Кучми і колишнього прем"єра Росії, екс-посла Росії в Україні Віктора Черномирдіна. У журналістів виникли питання до Ріната Леонідовичеві та його гостей.

- Як вам сьогоднішня гра?

Леонід Кучма: Те, що я сьогодні приїхав - це природно. І навіть Віктор Степанович вирішив приїхати і підтримати український футбол.

Віктор Черномирдін: Повинен сказати, що це просто приголомшливий стадіон. Але і гра, звичайно, чудова. Сьогодні ми побачили футбол у виконанні команди європейського рівня. Команди, яка грала по-справжньому. Я гірник за професіэю і за "Шахтар" вболываю з давніх-давніх часів. Тому для мене це справжнє свято.

- Леоніде Даниловичу, як вам атмосфера на стадіоні?

- У мене сестра була "гірником", брат теж в шахті працював. Батько мій трудився в Єнакієво на шахті в 1920-му році. Коли я став президентом, у мене спочатку була мрія, щоб в магазинах з"явилася ковбаса. Потім - щоб у нас в країні були такі заправні станції, як в Європі. І, нарешті, щоб ми дійсно чимось відрізнялися і весь світ знав, що є така країна - Україна. І з"явилися брати Клички, такі команди, як "Шахтар", які прославляють Україну. Сьогодні була дійсно гра, гідна європейського рівня.

Віктор Черномирдін: На такому стадіоні тільки так треба грати! Сам стадіон надихає.

Леонід Кучма: Знаєте, у нас дуже багато говорять про олігархів. Але, слава богу, що є такі олігархи, які зробили подарунок не собі, а людям! А коли якась людина працює на країну, люди відчувають до неї подяку за те, що він зробив. Я хочу сказати, що Донецьк сьогодні - центр футбольної України!

- Рінате Леонідовичу, ви могли ще вчора спрогнозувати настільки великий рахунок?

- Ось зараз я вже можу сказати, що рахунок хороший. А вчора я не міг дати такий прогноз. Але перш за все, я хочу привітати всіх вболівальників команди "Шахтар", всіх прихильників українського футболу з важливою перемогою. Сподіваюся, що і якість гри сподобалася, і уболівальники отримали величезне задоволення, і футболісти, і тренерський штаб. Всі перебувають у прекрасному настрої. Мені здається, це дуже важлива і потрібна перемога. І головне - рахунок 4:0 нас влаштовує.

- Леоніде Даниловичу, де повинна грати збірна?

- Леонід Кучма: У Європі немає кращого за стадіон в Донецьку. Отже я вам скажу: Донбас утер ніс всій Європі!

Рінат Ахметов: Спасибі, Леоніде Даниловичу, Вікторе Степановичу. І Віктор Федорович сьогодні був на футболі. Тепер ми підемо, привітаємо футболістів. А 27-го числа я вам скажу з приводу "Динамо" (Київ), хоча гра з "Закарпаттям" для нас не менш важлива.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «Ахметов дивився футбол разом з Кучмою і Черномирдіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути