середа, 12 грудня 2012 12:59

"Адріано мав залишити поле на ношах" - футболіст "Нордшелланда"

"Адріано мав залишити поле на ношах" - футболіст "Нордшелланда"
Майкл Паркхерст весь матч думав як дістати Адріано ФОТО: tsn.ua

Американський захисник данського "Нордшелланда" Майкл Паркхерст відчув неймовірний шок, коли нападник донецького "Шахтаря" Луїс Адріано забив свій скандальний м'яч у ворота клубу з Фарума в Лізі чемпіонів. За словами гравця національної збірної США, цей момент є ганьбою світового футболу.

"Я відчув повний шок, коли це сталося. Пам'ятаю, подумав тоді: якого біса він це зробив? Це просто ганьба. Я ніколи подібного не бачив. Думаю, інші футболісти, які були на полі, теж не мали подібного досвіду", - сказав Паркхерст в інтерв'ю Soccer by Ives, згадуючи момент.

Футболіст "Нордшелланда" також висловив думку, що його партнери повинні були жорстко зустрічати Адріано в єдиноборствах.

"Вважаю, що він повинен був залишити поле, сильно кульгаючи або на ношах. Йому потрібно було дати урок. Я не жорсткий гравець, але я думав про це всю гру. Я шукав можливість "дістати" його, але він весь час знаходився в середині поля", - розповів захисник данської команди.

Майкл Паркхерст також вважає, що головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу повинен був вплинути на ситуацію і дати своїм футболістам команду пропустити гол.

"Якби Луческу хотів, щоб його команда пропустила у відповідь, він повинен був кликнути своїх гравців і сказати їм про це. Деякі гравці "Шахтаря" були згодні, щоб ми забили м'яч, а решта, мабуть, вважали: що зроблено, те зроблено, ми повинні продовжувати грати", - підкреслив футболіст "Нордшелланда".

Нагадаємо, на 26-ій хвилині поєдинку "Нордшелланд" - "Шахтар", який завершився впевненою перемогою українців 5:2, Луїс Адріано зрівняв рахунок, нехтуючи неписаними правилами фейр-плей. Пізніше УЄФА дискваліфікував футболіста на один матч. На думку Паркхерста, європейські футбольні функціонери не проявили достатньої жорсткості.

"Вважаю, покарання мало було бути суворішим. Адріано виступив з вибаченнями тільки після того, як УЄФА оголосив про відкриття справи. Він просто рятував свою дупу", - резюмував Майкл Паркхерст.

Зараз ви читаєте новину «"Адріано мав залишити поле на ношах" - футболіст "Нордшелланда"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути