середа, 06 грудня 2017 01:18

"Я б хотів зіграти цей матч у Донецьку": як "Манчестер Сіті" готувався до гри з "Шахтарем"
12

Прес-конференція Хосепа Гвардіоли і Яя Туре
Фото: Ірина Козюпа
Прес-конференція Хосепа Гвардіоли і Яя Туре
Прес-конференція Хосепа Гвардіоли і Яя Туре
Прес-конференція Хосепа Гвардіоли і Яя Туре
Прес-конференція Хосепа Гвардіоли і Яя Туре

"Манчестер Сіті" приїхав до Харкова за перемогою. Про це на прес-конференції перед матчем Ліги чемпіонів проти донецького "Шахтаря" заявив наставник "городян" Хосеп Гвардіола.

Послухати тренера "Сіті" зібрався повний конференц-зал. І Гвардіола не розчарував. Іспанець, як завжди, говорив дуже дипломатично, але цього разу знайшлося місце жартам.

Англійська преса більше розпитувала наставника про окремих футболістів, успіхи Пепа в Лізі чемпіонів і майбутнє дербі з "Манчестер Юнайтед", ніж про зустріч з "гірниками".

"Кевін де Брюйне дискваліфікований, а у деяких футболістів травми, в тому числі у Давіда Сілви. Однак я дійсно привіз сюди найсильніших футболістів. Хлопці цього заслуговують, тому вони тут.

100 — це дуже хороша цифра. Я сподіваюсь зіграти ще багато матчів у Лізі чемпіонів, але немає сенсу порівнювати мої досягнення в "Барселоні" і "Манчестер Сіті". Це дві різні історії.

Найкращий футбол не гарантує найкращі результати. Достатньо зіграти невдало 45 хвилин, щоб вилетіти з турніру.

Кожен тренер боїться програти. Але ми приїхали перемогти. Постараємось це виконати. Будемо грати заради власного престижу, з бажанням зберегти наш менталітет. Рано чи пізно ми все одно програємо. Однак наступного дня прокинемося, поснідаємо, а потім продовжимо працювати і досягати результату".

Мені подобається оборона і півзахист донеччан. Можу виділити Степаненка, Марлоса, Бернарда, Тайсона і особливо Ісмаїлі

У Манчестері "Шахтар" програв з рахунком 0:2.

"Я 7 чи 8 разів грав проти "Шахтаря" за свою кар'єру. Завтра нас очікує дуже важкий матч. Якщо ми граємо за нас престиж, то "гірники" змагаються за плей-оф Ліги чемпіонів.

Я повністю подивився матч "Шахтаря" з "Наполі". Перший тайм був чудовим. Мені подобається оборона і півзахист донеччан. Можу виділити Степаненка, Марлоса, Бернарда, Тайсона і особливо Ісмаїлі. Хочемо своєю грою висловити повагу до Ліги чемпіонів, "Шахтаря", "Наполі" і вболівальників.

Можу вас запевнити, що після матчу з "Вест Хемом" ми дуже серйозно готувалися до виїзду в Україну. Я зараз говорю про всі аспекти: ментальний, тактичний, фізичний та інші моменти. Ми хочемо якомога швидше взяти м'яч під свій контроль і показати хорошу гру".

"Манчестер Сіті" називають фаворитом цієї Ліги чемпіонів. Фінал турніру пройде у Києві. На запитання чи побачимо ми "городян" у вирішальному матчі, Гвардіола ствердно кивнув головою.

"Ми зробимо все можливе, щоб дійти до фіналу", - пообіцяв Пеп.

Автор: Ірина Козюпа
  Прес-конференція Хосепа Гвардіоли і Яя Туре
Прес-конференція Хосепа Гвардіоли і Яя Туре

Разом з наставником на прес-конференцію прийшов півзахисник Яя Туре, який виступав за донецький "Металург". Івуарієць на питання українських журналістів відповідав російською мовою.

"Наша гра заслуговує на повагу, ми отримуємо задоволення, домінуючи на поле і атакуючи. Про успіх в Лізі чемпіонів говорити ще рано, попереду важка робота. Суперники борються так, що нам деколи доводиться виривати перемоги на останніх хвилинах.

Однак у нас хороший тренер і кваліфікований колектив. Ми виступаємо в найкращому турнірі і докладемо всіх зусиль, щоб завоювати титул.

І "Шахтар", і "Наполі" гідні зіграти у плей-оф. Нам було непросто з "гірниками" в Манчестері, але лише матчі останнього туру покажуть підсумковий результат. Нас чекає серйозний поєдинок.

Я б хотів зіграти цей матч у Донецьку. Але ситуації зараз склалася так, що ми зустрічаємося з "Шахтарем" в Харкові. У мене в Україні багато друзів".

Після прес-конференції "Манчестер Сіті" провів тренування на ОСК "Металіст". Перші 15 хвилин були відкритими для журналістів.

Автор: Ірина Козюпа
  Тренування “Манчестер Сіті” на ОСК “Металіст”
Тренування “Манчестер Сіті” на ОСК “Металіст”

"На матч приїде більше 600 англійських фанатів. Вони добираються трьома літаками з пересадкою в Амстердамі, - розповідає прес-аташе "городян" Алекс. - Як правило, ми на виїзні матчі прилітаємо за день до гри і повертаємося наступного дня. Але у випадку з Харковом через велику відстань ми прибули сюди за два дні до матчу. У четвер ми проведе тут відновлювальне заняття і в обід відправимося в Манчестер".

Англійський журналіст Девід Райт з "Daily Star" прогнозує, що Гвардіола виставить на матч експериментальний склад.

"Буде 3-4 заміни у складі. Для "Сіті" цей матч не має важливого значення, - каже Райт. - Ми з колегами прогнозуємо такий склад: Браво — Даніло, Мангаля, Адарабійо, Делф — Туре, Гюндоган — Фоден, Бернарду Сілва, Діаз — Агуеро.

Фоден і Діаз — молоді, але дуже перспективні футболісти. Гвардіола бачить у Фодені велику зірку. Він виграв Кубок світу у складі збірної Англії U-17.

Цей сезон - це дуже хороша нагода виграти Лігу чемпіонів. "Реал" і "Барселона" мають певні проблеми. У чемпіонаті "городяни" не мають рівних

Цей сезон - це дуже хороша нагода виграти Лігу чемпіонів. "Реал" і "Барселона" мають певні проблеми. У чемпіонаті "городяни" не мають рівних. Якщо переможуть "Манчестер Юнайтед", то зроблять вагому заявку на титул чемпіона Англії і відірвуться від другого місця на 11 очок".

За "Манчестер Сіті" виступає футболіст збірної України Олександр Зінченко. Тільки півзахисник не заявлений за команду в Лізі чемпіонів і не прилетів до Харкова.

"Наприкінці сезону "городяни" продадуть його або відправлять в оренду в "Селтік". Йому важко закріпитися в команді через високу конкуренцію", - каже журналіст.

Вечером англійських фанів можна було зустріти в місцевих пабах. Ціни і пиво їм очевидно дуже тут подобаються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи вийде "Шахтар" до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів? Відповідають читачі gazeta.ua

Матч "Шахтар" - "Манчестер Сіті" розпочнеться о 21:45, текстовий онлайн — Gazeta,ua, телетрансляція — канал "Україна". "Гірники" перебувають на другому місці в турнірній таблиці, випереджаючи на три пункти "Наполі".

Нічия або перемога гарантовано виводить донеччан до плей-оф без будь-яких умов. Але "Шахтар" може вийти до 1/8 фіналу незалежно від результату гри з "МанСіті". Для цього потрібно, щоб аутсайдер групи "Фейеноорд" в паралельному матчі відібрав очки в "Наполі".

Зараз ви читаєте новину «"Я б хотів зіграти цей матч у Донецьку": як "Манчестер Сіті" готувався до гри з "Шахтарем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути