вівторок, 19 червня 2012 18:00

600 англійців танцюють із пивом і горілкою навколо "труни Кемпбела" у Донецьку
10

Фото: Фото: Тетяна ЗАРОВНА

"Ми робимо, що хочемо!" і "Ти не правий, Кемпбелл!" написали англійські фанати на труні, навколо якої танцюють і співають зараз у Донецьку.

Труну вони придбали для екс-капітана своєї збірної, який відмовляв земляків від поїздки на Євро-2012 в Україну.

На думку Сола Кемпбелла, англійці можуть повернутися в труні з України через расистсько налаштованих місцевих жителів, що спростовують учасники акції, яка триває біля ірландського пабу в центрі Донецька.

Більше 600 п'яних уболівальників зібралися зараз у центрі Донецька. Здебільшого це чоловіки у віці 30-50 років. Вони викрикують "антикемпбеллівські" речівки і виспівують фанатські пісні. Висловлюють впевненість у перемозі своєї збірної. Один з англійських уболівальників одягнув на обличчя "маску Кемпбелла".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На завтра англійські фани приготували Солу Кемпбеллу труну

Як розповів Gazeta.ua Богдан Чабан з адміністрації кемпінг-парку, ідея зробити акцію з труною народилася серед найактивніших уболівальників збірної Англії, які живуть у кемпінгу (всього їх у кемпінгу близько тисячі). Вчора англійці купили труну за 150 гривень у "Ритуальних послугах" і намалювали плакати. Хочуть своєю акцією показати, що Україна - дружелюбна держава.

Варто сказати, що незважаючи на гігантську кількість випитого пива і горілки, англійські вболівальники ведуть себе не агресивно. Навіть намагаються не топтати рожеві кущі на газоні, біля якого розбили свій імпровізований фанатський табір.

За мітингом спостерігають донецькі й англійські правоохоронці.

Зараз ви читаєте новину «600 англійців танцюють із пивом і горілкою навколо "труни Кемпбела" у Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути