четвер, 06 жовтня 2011 16:13

60-річний російський альпініст загинув у Гімалаях

60-річний російський альпініст загинув у Гімалаях

Багаторазовий чемпіон і призер чемпіонатів СРСР з альпінізму Валерій Попов загинув у Гімалаях, повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на представника Федерації альпінізму Росії (ФАР). Попов загинув 5 жовтня під час експедиції іркутських альпіністів на вершину Кіозо Рі (6186 метрів).

За словами співрозмовника агентства, інцидент стався під час спуску з гори: Попов не втримався на схилі і зірвався. Сходження на Кіозо Рі Попов здійснював у складі групи з восьми альпіністів, причому вони піднімалися на вершину за новим маршрутом.

"В силу віку - 60 з невеликим років - Попов не міг очолювати експедицію і, швидше за все, виступав в якості тренера", - заявив "Інтерфаксу" виконавчий директор ФАР Олексій Овчинников.

Це вже третій випадок загибелі російських альпіністів за останній тиждень. 30 вересня, також в Гімалаях, під час сходження на вершину Тулагі (7079 метрів) загинув альпініст із Красноярська Сергій Черезов. 1 жовтня на піку Радистів на Алтаї загинув Анатолій Мошніков із Санкт-Петербурга. Обидва альпініста потрапили в лавини.

За словами Овчиннікова, всі троє "входили в першу десятку альпіністів Росії".

Зараз ви читаєте новину «60-річний російський альпініст загинув у Гімалаях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути