Ексклюзиви
середа, 13 лютого 2008 14:35

10 найбожевільшіших голих уболівальників (ФОТО)

В наш час вже нікого не здивуєш появою голих людей в громадських місцях, у тому числі і на стадіонах під час проведення спортивних змагань. Спортивний "ексгібіціонізм" отримав спеціальне визначення "стрікінг" (від англійського streak - швидко пробігати).

Піонером цієї розваги вважається австралієць Майкл О"Брайен. Скинувши одяг, скромний досі клерк вирушив на дефіле по газону стадіону англійського містечка Твікнхем, де в цей час збірні Англії і Франції грали в регбі. Через десять секунд констеблі відловили порушника порядку. Один з них навіть прикрив наготу першого в історії стрікера своїм шоломом. Вранці фотографія інциденту знайшла своє місце в багатьох європейських газетах.

Вісім років стрікінг був привілеєм чоловіків. Послідовники О"Брайена з"являлися на полях під час змагань з крикету, гольфу, поло. Рано чи пізно справа повинна була дійти і до дівчат, що і трапилося в 1982 році, все в тому ж Твікнхемі і знову на регбійному матчі. Перебравши пива, 25-річна Еріка Роу, спустившись до підніжжя трибуни і стягнувши з себе блузку протягом півхвилини красувалася перед оточуючими. Результат виявився несподіваним - Роу отримала більш прибуткову роботу у лондонського кутюрьє.

Без стрікерів не обходиться жодне велике спортивне змагання, будь то Олімпіада, футбольний матч, турнір з гольфу, тенісний поєдинок, чемпіонат світу з плавання, змагання з більярду або щось інше.

На початку цього явища голим порушникам нерідко діставалося від самих спортсменів, які не вважали неприйнятним дати бігунові пару ляпасів. В наш час все куди спокійніше. Відомий голкіпер мюнхенської "Баварії" і збірної Німеччини Олівер Кан, власник нестерпного характеру, і той з посмішкою потиснув руку студентові місцевого університету, який пробіг через все поле.

Міс Я. Селмон вирушила на поле для гольфу в одних окулярах. Її поява здивувала манірну публіку місцевого клубу, а в газетах потім обговорювали поєднання оголеного жіночого тіла з цим видом спорту.

Спритність - один з ключових талантів стрікера. Уникнути стюардів і поліцейських, які полюють за тобою, - завдання не з легких. Забіг американця Семмонса намагалися перервати рівно 12 чоловік і всіх їх він залишив в дурнях. На допомогу неуспішним "ловцям" прийшла лялька-талісман господарів арени, яка несподівано застосувала проти Семмонса силовий прийом. Переконавшись, що стрікер переможений, лялька обернулася до трибуни і скинула догори руки в переможному жесті.

Є серед стрікерів і професіонали. Безробітний англієць Марк Робертс на прізвисько "Серійний Стрікер" має на своєму рахунку понад три сотні появ в оголеному вигляді. Вперше він вибіг на поле в 94-му, під час мерсисайдського дербі "Ліверпуль" - "Евертон". У 96-му глядачі і представники преси, які знаходилися на фінішній прямій Лондонського марафону, буквально випали в осад, коли першим до заповітної лінії прибіг голий чоловік з пивним животом.

Будучи шанувальником Анни Курнікової Майк прорвався на корт під час її матчу на Уімблдоні в 2000-му році. Він вискакував на газон під час проведення фіналів Ліги чемпіонів (2002), Кубка УЄФА (2003), Супербоула (2004). У 2005-му Робертс опинився в центрі уваги на "Сантьяго Бернабеу", вибігши на поле з написом "Галактична дупа" на спині. "Укол" адресувався футболістам "Реала", яких іменують "галактікос".

За матеріалами: Комсомольская правда

Зараз ви читаєте новину «10 найбожевільшіших голих уболівальників (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути