неділя, 10 червня 2012 13:25

"Знімай Ібрагімовича, він хвостик зав'язує" - збірна Швеції потренувалась у Конча-Заспі
17

Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА
Прес-центр шведської преси
Шведські журналісти грають у футбол

У суботу національна збірна Швеції, перший суперник українців на Євро-2012, провела тренування на базі у Конча-Заспі. Перші 15 хвилин зробили відкритими для журналістів.

Приїжджаю на базу "Динамо" за півгодини до початку тренування. Запитую в охоронців, де мені шукати шведів.

"Ідіть на поле № 6. Вони там будуть тренуватися. Як побачите по дорозі шведських колег, покажіть їм дорогу у прес-центр. Це така велика біла палатка. А то ми їм пояснювали, а вони так нічого і не зрозуміли. Довго тут кружляли."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В українців є сильні форварди" - Мельберг

Прямую у вказаному напрямі. По дорозі мені не трапляються заблукалі шведські репортери. Мабуть, таки знайшли.

Так, є велика біла палатка. При вході стоїть стіл з програмками збірної Швеції та два білі аркуші паперу, на яких від руки написані прізвища футболістів. Ці гравці поспілкуються з репортерами перед тренуванням. Найзірковіший із шістки — захисник Олоф Мельберг.

Прес-центр поділений на дві частини — змішану зону для інтерв'ю та робочу зону. В останній розміщені столи та стільці для журналістів, підключений інтернет. Поряд знаходиться стіл з бутербродами, тістечками, фруктами, водою та кавоварками. На стінах - великі плакати гравців збірної.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На матчі з Україною буде 13 тисяч шведських фанів" - прес-аташе збірної

Більшість репортерів сидять з ноутбуками, дехто їсть. О 12:15 всі активізуються і займають місця у мікст-зоні біля таблички з цікавим для себе футболістом. Найбільший натовп чекає на Мельберга. Захисник спочатку говорить шведською, а тоді англійською. Не знаю, що його запитували шведські репортери, але сумніваюсь, що їх питання дуже різнилися від наших. Олаф спокійно і терпляче відповідає.

"Ми всім задоволені, наші журналісти мають всі умови для роботи. У нас не виникає ніяких проблем. Ми щасливі, - каже Естер Крістіанссон, представник Федерації футболу Швеції, яка працює зі ЗМІ. - На Євро-2012 працює близько 110 наших журналістів. Це включно з операторами, фотографами та працівниками радіо. Правда, не всі зараз перебувають в Україні. Деякі наші журналісти працюють у Польщі."

Естер працює у шведській федерації футболу вже 20 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шарові футболки, зозулиця для Шевченка: збірна України провела відкрите тренування

На тренуванні збірна "утекла" від журналістів на дальній край поля. Поки наставник "тре крунур" Ерік Хамрен давав своїм підопічним вказівки, головна зірка команди Златан Ібрагімович займався своєю зачіскою.

"Знімай Ібрагімовича, він хвостик зав'язує," - каже своєму оператору один із журналістів.

Після нетривалої розминки, футболісти приступили до якоїсь вправи, яка більше нагадувала веселу гру, або танці з м'ячем. Програвших жорстоко карали — змушували віджиматися від землі. Голкіпери займалися окремо. Піднімали руки вгору і вниз, ніби у такт якійсь пісні. Виглядало весело, навіть їм самим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Збірна Україна буде фаворитом зустрічі" - наставник збірної Швеції

Після 15 хвилин, журналістів попросили залишити поле.

"Атмосфера у збірній чудова. Гравці виглядають спокійними і розслабленими. Вони вже не можуть дочекатися, коли вийдуть на поле "Олімпійського". Всі їхні думки спрямовані на матч з Україною", - каже нам прес-аташе скандинавів Ганс Х'юльтман.

Додамо, що сьогодні збірна Швеції проведе тренування на полі "Олімпійського".

Зараз ви читаєте новину «"Знімай Ібрагімовича, він хвостик зав'язує" - збірна Швеції потренувалась у Конча-Заспі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути