середа, 19 вересня 2012 11:00

ПСЖ познущався з "Динамо" на очах Тоні Паркера і Дідьє Дешама
20

Зірковий французький баскетболіст Тоні Паркер з дівчиною
Фото: ФОТО: Reuters
Тоні Паркер і наставник збірної Франції Дідьє Дешам

У стартовому матчі групи А Ліги чемпіонів УЄФА французький "Парі Сен-Жермен" легко обіграв на своєму полі київське "Динамо". Долю поєдинку вирішили три м'ячі, забиті господарями за стартові 32 хвилини. Златан Ібрагімович реалізував пенальті, а Тьяго Сілва і Алекс відзначилися після розіграшів кутових. Біло-сині відповіли голом престижу за три хвилини до кінця - удача посміхнулася Мігелю Велозу, але останнє слово залишилося за Хав'єром Пасторе.

Суперники розпочали гру дуже обережно. Гості, діючи неквапливо, намагалися за рахунок контролю м'яча переходити на чужу половину поля, а "ПСЖ", навпаки, розігрував комбінації дуже швидко. Перша така проба з виведенням на удар Пасторе ледь не завершилася результативно, але оборона з цим викликом впоралася. А ось з опікою верткого Жеремі Менеза - ні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліга чемпіонів. ПСЖ - "Динамо" - 4:1

На 19-й хвилині хавбек збірної Франції, увірвавшись у штрафний майданчик, розхитав відразу двох захисників і змусив Тараса Михалика порушити правила. Пенальті чітко реалізував Ібрагімович, розвівши Максима Коваля і м'яч по різних кутах. Цей епізод, схоже, і став ключовим у поєдинку. Гра "Динамо", яка і до того, не відрізнялася стрункістю, зовсім розладналася.

Ну а "ПСЖ", свідомо віддавши територію, раз за разом став заманювати гостей ближче до своїх воріт, а потім відповідав різкими контрвипадами, на вістрі яких рвали і метали Пасторе з Ібрагімовичем. Ковалю не один раз доводилося демонструвати свою стрибучість і реакцію. Однак і цих якостей молодого воротаря не вистачило, коли французи підтягнули на "стандарти" свою важку артилерію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" зганьбилося у матчі з ПСЖ

На 29-й і 32-й хвилинах кутові у виконанні Менеза і Клемана Шантома завершилися голами. Центральні захисники господарів Тьяго Сілва та Алекс, які зазвичай спеціалізуються у верховій боротьбі, забили по голу ногами. Над "Парк-де-Пренс" запахло розгромом, незважаючи на всі зусилля киян.

Другий тайм пройшов вже у відносно спокійному темпі. Господарів здобута перевага влаштовувала, і вони наступали вже не занадто настирливо, до того ж на малих швидкостях, а кияни відчайдушно шукали момент для голу престижу, знайшовши його лише на 87-й хвилині. На різану подачу Велозу ніхто не поспів, чого не очікував голкіпер "ПСЖ" Сальваторе Сірігу - 3:1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" треба працювати над "стандартами"

Однак у компенсований арбітром час Нене і Пасторе організували рідкісну для другої половини контратаку, яку аргентинець завершив результативно не без помилки Коваля - 4:1. Таким чином парижани взяли повноцінний реванш у "Динамо" за поразку в київському чвертьфіналі Кубка УЄФА-2008/09, коли під керівництвом Юрія Сьоміна господарі обіграли французів з рахунком 3:0.

Зараз ви читаєте новину «ПСЖ познущався з "Динамо" на очах Тоні Паркера і Дідьє Дешама». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути