неділя, 09 жовтня 2011 12:56

На відкритті "Олімпійського" були голі дівчата, освистаний Янукович і пожежа
47

Фото: Фото: Тарас Подолян

8 жовтня 2011 року у Києві відбулося відкриття Національного спортивного комплексу "Олімпійський". На урочисту церемонію було запрошено 58 тисяч гостей з усіх куточків України і світу. В параді оновленою ареною пройшли легенди спорту і юніори футбольних клубів, повідомляється на офіційному сайті стадіону.

З вітальним словом до українців звернувся президент Віктор Янукович, якого, як пише Українська правда, на початку виступу глядачі зустріли вигуками обурення і свистом.

У момент оголошення про виступ глави держави за п'ять хвилин до офіційної церемонії відкриття три активістки жіночого руху FEMEN прорвалися на поле футбольної арени. Груди і їхні плакати проголошували: "Fuсking Euro"! Глядачі всіляко вітали радикальні дії активісток. Служба охорони стадіону ледь змогла затримати дівчат, повідомляє прес-служба руху.

Таким чином жіноча організація виступила проти проведення Євро-2012, яке, на її думку, загрожує Україні сплеском корупції, економічними збитками, зростанням проституції, секс-туризму та іншими соціальними проблемами.

Для гостей церемонії заспівали Гайтана, Таїсія Повалій, Ані Лорак. Завершилася церемонія 40-хвилинним виступом всесвітньо відомої співачки Шакіри та піротехнічним шоу.

Серед бажаючих подивитись шоу було багато народних депутатів, зірок і відомих спортсменів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніков розповів, скільки буде заробляти "Олімпійський"

У святковій двогодинній програмі взяли участь 2500 волонтерів, а також понад 500 артистів з усього світу. Свято готувалось на основі української ідеї силами близько десяти країн світу. Більшість номерів та трюків, як стверджують у прес-службі арени, імениті колективи вперше показали саме українській публіці.

У першій частині свята показали масштабну театралізовану постановку на тему історії України, в якій взяли участь понад дві тисячі людей. Тут глядачі могли впізнати засновників Києва – Кия, Щека і Хорива та їх сестру Либідь. Побачили часи хрещення Київської Русі, драматичний період воєн. Також з даху з'являлись каскадери, були танцювальні постановки колективів Вірського та Верьовки, учасники шоу Майданс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мені не соромно привести сюди своїх дітей" - у Києві офіційно відкрили "Олімпійський"

Родзинка шоу – візуальні проекції. Футбольне поле НСК перетворили на велетенський екран, на який проектували документальний міні-фільм про історію стадіону і виставу, де показали історію нашої країни, її становлення і розвиток.

Організатори сказали, що за підтримкою у виконанні надскладних частин сценарію звертались до спеціалістів в Голівуді, але там запросили надто великий гонорар - $1 млн. Тому звернулись до інших фахівців.

Відзначимо, що під час відкриття арени сталась невелика пожежа - загорівся поліетиленовий софіт над 68-м сектором верхнього ярусу. В МНС зазначили, що рятувальники швидко зреагували, тому збитків і постраждалих немає.

НСК "Олімпійський" прийме 5 матчів фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. В тому числі фінальний матч за право чемпіона Євро-2012, який відбудеться 1 липня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «На відкритті "Олімпійського" були голі дівчата, освистаний Янукович і пожежа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

63

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути