понеділок, 17 вересня 2018 12:04

У столичному вузі зросійщують студентів

У столичному вузі зросійщують студентів
В інституті імені Сікорського викладають російською. Фото: Facebook

Мовознавець Іван Ющук звинуватив Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського у зросійщенні студентів.

"В Україні, у найбільшому вищому навчальному закладі, здійснюється неприхована повзуча агресія проти України як незалежної правової держави", – написав він у Facebook.

"У Законі України "Про освіту" записано: "Мовою освітнього процесу в закладах освіти є державна мова". У договорах, підписаних викладачами з адміністрацією Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського", у розділі "Обов'язки науково-педагогічного працівника" у статті 3.1.2 записано: "Застосовувати як мову викладання та освітнього процесу державну мову". Почався навчальний рік, але більшість викладачів того навчального закладу ігнорує і Закон України, і Договір з адміністрацією, підписаний ними ж, - і надалі викладання й освітній процес злочинно проводять російською мовою", – обурився він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Иди учи русский, националист" - провідниця відмовилася говорити українською

"Хто повинен урезонити їх, агентів "руського міра"? Злісних порушників українського законодавства, які, як можна зрозуміти, ненавидять Україну як державу, не можна допускати до роботи у вищому навчальному закладі. Чи це не злочин, що їм довіряють виховання нашої молоді?" – підсумовував Ющук.

У Черкасах жінка відмовилась платити за проїзд російськомовній кондукторці у тролейбусі. Мешканка міста Людмила Коваленко відмовилася оплачувати проїзд через те, що кондуктор зверталася до неї російською мовою та відмовилась перейти на українську.

Зараз ви читаєте новину «У столичному вузі зросійщують студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути