понеділок, 05 серпня 2019 19:46

"Російськомовний українець - це росіянин" - Мухарський

"Російськомовний українець - це росіянин" - Мухарський
Мухарський закликав відмовитись від російської мови. Фото: "Главред"

Шоумен Антін Мухарський звернувся до українців щодо питання важливості мови.

"Російська мова у вустах моїх співгромадян у публічному просторі це не просто засіб комунікації – це декларація своєї належності до різних форм "русского мира", починаючи від культурологічних пушкінсько-булгаковсько-ахматовських сентенцій, продовжуючи гламурно-глянцевими шмарклями масковской попси і закінчуючи такою собі цілком табачниковською традицією місцевих малоросів "украинскій язик, знаю, люблю, но на русском мнє как-то удобнєє і понятнєй", - заявив він у Facebook.

На його думку, російськомовний українець - це росіянин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російськомовна Україна приречена - Портников

"Інший, другой, нєнавідящій Путіна і російскій тоталітарізм, як Кісєльов і, Ганапольскій, как убітий Нємцов і покійна Новодворська, які, можливо і боролися і вболівали за Україну, бо вбачали в ній перед усім таку собі Іншу Росію, демократичну, веселу альтернативу імперському, радянському, просталінському кодлу. Але Росію (Русь, Малоросію, Новоросію) гдє всє панімают па русскі і вапщє очєнь пахожі на нас", - додав Мухарський.

Шоумен вважає, що російськомовний канал в Україні для росіян – це намагання побудувати альтернативну Росію в Україні, де всі розуміють російську мову та російський культурний продукт.

Громадянин Франції Мішель Окцітані вивчив українську з почуття солідарності з Україною. Кожен раз, коли Мішель прибуває у країну, він заохочує молодь до спілкування українською.

"Мова потрібна мені, щоб краще спілкуватися. Щоб краще чути вашу країну та підтримувати вас", - сказав чоловік у власному відеозверненні.

Зараз ви читаєте новину «"Російськомовний українець - це росіянин" - Мухарський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути