Ексклюзиви
вівторок, 30 липня 2019 15:54

Розповіли, що транслюватимуть на державному російськомовному каналі

Розповіли, що транслюватимуть на державному російськомовному каналі
У Зеленського хочуть створити державний російськомовний канал Фото: rg.ru

Державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко розповів, що на новому державному російськомовному каналі буде більше серіалів і ток-шоу. Пояснив, що так буде легше впливати на населення Донбасу та Криму.

"В Україні діє закон про державне іномовлення та вже існує канал UATV. Законом передбачено мовлення на 50% англійською мовою, на 50% – іншими мовами. Сьогодні UATV мовить англійською 50%. Інші 50% розподілені між російською, українською, арабською та кримськотатарською", - зазначив Біденко в інтерв'ю телеканалу ObozTv.

Вважає, що відокремлення російськомовного каналу стане продовженням реформи іномовлення.

"Мова йде про те, щоб створювати кілька видів мовлення для різних цільових аудиторій. Одне з них – російськомовне. У першу чергу, орієнтоване на Крим і на схід України – зону ООС, "сіру зону" і далі", – каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацрада прокоментувала ідею створення державного російськомовного телеканалу

Як приклад політик наводить канал BBC International. Він запевняє, що можна створити англомовний UATV International. Також окремо забезпечити російськомовні трансляції на сході країни.

"Із цільовою аудиторією потрібно говорити мовою, до якої вона звикла. Наприклад, реклама продукції для іспаномовного населення США йде іспанською мовою. Це нормальна практика. Потім поступово можна перейти на українську", - запевняє Біденко.

В Україні створять всесвітній російськомовний канал. Він має сприяти посиленню позицій держави в інформаційній боротьбі.

"У нас розроблений варіант запуску українського російськомовного каналу, яким ми зможемо покривати російськомовне населення у всьому світі", - повідомив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, що транслюватимуть на державному російськомовному каналі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути