Ексклюзиви
вівторок, 10 квітня 2018 11:25

Правозахисник подав до суду на Аброськіна та Авакова

Правозахисник подав до суду на Аброськіна та Авакова
Сергій Мельничук вважає, що урядовці порушують Конституцію. Фото: "Укрінформ"

Правозахисник із Луганська Сергій Мельничук подав два позови до суду на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і першого заступника глави Національної поліції України В'ячеслава Аброськіна. Вони ігнорують українську мову як державну при здійсненні повноважень органів державної влади. Таким чином урядовці порушують ст. 10 Конституції України.

У позові до Окружного адміністративного суду м. Києва Мельничук пише, що вони створюють привілеї за мовною ознакою для однієї із нацменшин України. На його думку це призводить до розпалювання міжнаціональної ворожнечі та міжнаціональних конфліктів за мовною ознакою і створює загрозу територіальній цілісності України, повідомляє "Радіо Свобда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наша ідентичність залежить від мови - Зісельс

"Приниження моєї національної честі і гідності полягає у протиправних діях Арсена Авакова та В'ячеслава Аброськіна. Вони спрямовані на обмеження сфери використання української мови на території України, де її розвиток і становлення відбувалося протягом не одного тисячоліття. Це є цілеспрямованим знищенням української мови, як однієї із основних ознаки національної ідентичності титульної нації України, до якої я належу", - каже Мельничук.

Фронтмен гурту Kozak System Іван Леньо вважає, що успішна людина повинна знайти в собі силу приділити хоч одну годину кожного дня для вивчення рідної мови. Українці повинні зрозуміти, що мова – це визначальний фактор приналежності до нації, переконаний музикант.

Зараз ви читаєте новину «Правозахисник подав до суду на Аброськіна та Авакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути