понеділок, 23 жовтня 2017 09:06

Бізнесмена оштрафували за російськомовний кавовий автомат

Бізнесмена оштрафували за російськомовний кавовий автомат
Підприємця з Волині притягнули до адміністративної відповідальності за російськомовний кавовий автомат Фото: kamin.rayon.in.ua

У місті Камінь-Каширський на Волині, підприємця притягнули до адміністративної відповідальності через те, що його кавовий автомат обслуговував російською мовою.

"Інформація про послуги в меню кавоматів подається іноземною мовою. Зафіксовані факти порушують закон "Про захист прав споживачів", а ще свідчать про неповагу їх власників до україномовних громадян", – йдеться у зверненні Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області пише "Район. Камінь-Каширський".

До управління надійшло звернення від мешканця Камінь-Каширського району. Він скаржився на те, що на вулиці Волі, 44, на території Камінь-Каширського вищого професійного училища встановлений кавовий автомат, який недоступний для громадян українською мовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутату вимкнули мікрофон за відмову виступати українською мовою

Дирекція училища повідомила, що згідно з договором оренди нерухомого майна, кавомат належить підприємцю Ігорю Пужняку.

Чиновники виявили порушення законодавства про мови при оформленні продукції. Іще були відсутні книга відгуків та пропозицій та журнал реєстрації перевірок.

Після виявлення порушення, підприємець заклеїв російські слова українськими.

Український журналіст Роман Скрипін поскаржився на авіакомпанію Wizz Air, стюардеса якої відмовилася говорити з ним українською мовою.

Через те, що журналіста не захотіли обслуговувати українською, він влаштував скандал. При цьому, за словами Скрипіна, стюардеса була українкою.

Зараз ви читаєте новину «Бізнесмена оштрафували за російськомовний кавовий автомат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути