вівторок, 28 червня 2022 13:05
Павло Щириця
Павло Щириця
Журналіст

Раби на колінах

Техаса знаю років 20. Правда, тоді він ще був Жорж і не воював проти москалів на Сумщині. Сержант Техас такий далекий від письменника Жоржа, до якого я звик, що спершу не впізнаю. Камуфляж, тактичні окуляри й війна зробили з нього Термінатора чи Універсального солдата. От тільки він не актор. Тут усе насправжки.

Каже: все добре, але батальйону треба дизель-пікап. Просить написати хлопцям, які можуть помогти. У розмові торкаємося походження ворожих символів.

– У мене є своя версія, – каже Техас. – Це гарячі клавіші на клавіатурі. Усі знають, що Ctrl+Z означає "скасувати останню дію". Путін не раз озвучував плани "скасувати" розпад СРСР. Він окупував Крим, щоб скасувати його передання Україні. Почав повномасштабну війну, щоб скасувати "останні дії України" – незалежність, демократичні зміни, угоду з ЄС. Тож символ Z – "скасування" росією України. Логічно, хоч і абсурдно.

Питаю, що означає літера V.

– Це аж ніяк не victorіa, адже Ctrl+V – "вставити з буфера обміну". Вбудувати в Україну свою ідеологію, державну пиху й диктатуру. Принес­ти нам на багнетах москальське щастя. Нав'язати свої "братські" обійми-кайдани.

Цікавлюся, що з іншими літерами.

– Вони не такі поширені. Проте промовиста літера Х. Нею позначають "кадирівські" війська. Мовою гарячих клавіш Ctrl+X – це "вирізати". Можна припустити, що значення Х – вирізати український народ.

Техас показує фото підбитого російського танка.

– На цьому спаленому залізяччі я не бачив літери Z. Може, вона й була тут. Бо як рашисту бути без літери, що нагадує раба на колінах перед барином? І це вже не про клавіатуру, – констатує Техас.

Зараз ви читаєте новину «Раби на колінах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути